ΔήμοιΔήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

Γρετζελιάς: Καλώ όσους μας εμπιστεύτηκαν να στηρίξουμε τον Γιάννη Βούρο!

Με βαρυσήμαντη ανακοίνωσή του ο Παντελής Γρετζελιάς τάσσεται ανοικτά υπέρ της υπερψήφισης του Γιάννη Βούρου στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο έμπειρος αυτοδιοικητικός και επί σειρά ετών δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας πήρε θέση και κάλεσε τους 3.070 ανθρώπους που ψήφισαν τον συνδυασμό “Ξανά Μαζί” να συστρατευτούν στο ευρύ δημοκρατικό μέτωπο υπέρ του νικητή της πρώτης Κυριακής.

Η τοποθέτηση αυτή αναμένεται να παίξει καταλυτικό ρόλο στην αναμέτρηση Βούρου-Βασιλόπουλου και βέβαια ξεκάθαρο φαβορί για την μεγάλη νίκη, τον Γιάννη Βούρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του επικεφαλής της παράταξης “Ξανά Μαζί” Παντελή Γρετζελιά:

Αγαπητοί Συνδημότες,

Φίλες και φίλοι Συμπολίτες,

Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε δημόσια για την μεγάλη συμμετοχή, την αγάπη και την εμπιστοσύνη που δείξατε, τόσο προσωπικά σε εμένα και στον συνδυασμό μας, όσο και στον καθένα και την καθεμιά μας χωριστά, με την ψήφο σας στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019.

Προσωπικά ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους άμεσους συνεργάτες μου, υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους και όλους εκείνους που καθημερινά ήταν κοντά μας.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αυτήν την τιμή και αυτήν την εμπιστοσύνη θα την υπηρετήσω κατά τον καλύτερο τρόπο δίνοντας λύσεις στα προβλήματα του τόπου μας, μέσα από την γνώση και την εμπειρία μου.

Μπορεί η βούληση των συμπολιτών μας να μας κατέταξε στην τρίτη θέση με 3.070 ψήφους και 6 έδρες στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα κάμψει το ηθικό και την δημιουργική προσπάθειά μας για ένα καλύτερο αύριο μέσα και από την δική μας ενεργή και ρυθμιστική συμμετοχή στην διακυβέρνηση του Δήμου μας .

Ειδικότερα σήμερα, τόσο εν όψει της 2ης Κυριακής της 2ας Ιουνίου 2019 (β’ γύρος εκλογών), όσο και μετέπειτα σε όλη την διάρκεια της επόμενης τετραετίας που είναι μπροστά μας, ο ν. 4555 / 2018 επιβάλλει την εφαρμογή στη πράξη της απλής αναλογικής και των συνεργασιών, βάζοντας στην ουσία κάθε Δημοτική Παράταξη προ των ευθυνών της στην διακυβέρνηση του Δήμου μας.

Με το προχθεσινό αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών, ως γνωστόν, ο λαός των πόλεων μας κατέταξε την παράταξή μας στη θέση του “ρυθμιστή των εξελίξεων” για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας από την επόμενη ημέρα των εκλογών, αφού για να διοικηθεί εύρυθμα χρειάζονται τουλάχιστον 17 δημοτικοί σύμβουλοι στο σύνολο των 33 που αποτελείται το Δημοτικό μας Συμβούλιο.

Φίλες και Φίλοι Συμπολίτες,

Τόσο εγώ προσωπικά όσο και οι αξιόλογοι συνεργάτες μου δεν θα προτάξουμε το Παραταξιακό συμφέρον μπροστά στο συμφέρον και το καλύτερο αύριο του Δήμου μας.

Θέλω επίσης να γνωρίζετε ότι εμείς δεν θα σταθούμε εμπόδιο στην εύρυθμη τετραετή λειτουργία του Δήμου για τους παρακάτω λόγους που θέλουμε να γνωρίζετε και ο καθένας να μας κρίνει ελεύθερα και να πράξει το καλύτερο για το Δήμο και όχι για τον εαυτό του.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΝΟΗΣΟΥΜΕ:

1. Το 40% της ΑΠΟΧΉΣ είναι ένα μεγάλο ποσοστό που θα πρέπει να προβληματίσει όλους μας. Καιρός να προβληματιστούμε και να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας για την συμμετοχή αυτών στα δημοτικά δρώμενα.

2. Το 77% ΚΑΤΑ των συμπολιτών μας που καταψήφισαν την σημερινή Δημοτική Αρχή και τον σημερινό δήμαρχο κ. Άρη Βασιλόπουλο, δεν είναι τυχαίο, αντίθετα δείχνει απερίφραστα την συντριπτική απαξίωση της τοπικής κοινωνίας στην πολιτική που ακολουθήθηκε από την σημερινή δημοτική αρχή τα πέντε χρόνια που πέρασαν.

3. Δείχνει επίσης αβίαστα και χωρίς πολλές περιστροφές την αναγκαιότητα αλλαγής στην αυριανή διοίκηση του Δήμου μας, ανεξάρτητα από τις διαφωνίες και τις προτιμήσεις όλων μας την πρώτη Κυριακή.

4. Το 40 % ΥΠΕΡ ΒΟΥΡΟΥ των ψηφισάντων στη Ν. Χαλκηδόνα δείχνει επίσης απερίφραστα και αντικειμενικά (μας αρέσει δεν μας αρέσει) ότι η τοπική κοινωνία της μιας εκ των δύο πόλεων μας (Ν.Χ.), προτιμά αυτόν και όχι εμένα ή οποιονδήποτε άλλον, κάτι που πρέπει να παραδεχθούμε και πάλι δημόσια και να το σεβαστούμε και να μην σφυρίζουμε αδιάφορα και προτρέποντας τάχατες τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν… κατά συνείδηση.

5. Όμοια επίσης το εκλογικό αποτέλεσμα ΥΠΕΡ ΒΟΥΡΟΥ και στη Ν. Φιλαδέλφεια, έστω και κατά τι, είναι επίσης μεγαλύτερο των άλλων συνδυασμών, που καταδεικνύει επίσης την υπεροχή του και στη Ν.Φ., σε σχέση με όλους τους άλλους συνδυασμούς.

6. Όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα αντικειμενικά δεδομένα εμείς έχουμε μάθει να τα σεβόμαστε και να τα παραδεχόμαστε και όχι να ψάχνουμε έωλες δικαιολογίες για να μην πάρουμε υπεύθυνη και ξεκάθαρη θέση και να βάζουμε εμπόδια στη βούληση των συμπολιτών μας για το τι πρέπει να κάνουν την Β’ Κυριακή.

7. Η δημοκρατική πολύχρονη ενασχόληση μου με τα δημοτικά δρώμενα του τόπου μας επιβάλλει όχι μόνο να αποδεχθούμε το εκλογικό αποτέλεσμα της 1ης Κυριακής, αλλά και να πάρουμε πεντακάθαρη θέση για την Β’ Κυριακή, χωρίς περιστροφές και υπονοούμενα.

Φίλες και Φίλοι Συμπολίτες,

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ο καθένας έχει την δική του διαδρομή και την δική του ιστορία.

Από πλευράς μας αγωνιστήκαμε τίμια, δημοκρατικά και ανοικτά με ένα Δημοτικό Πρόγραμμα που αγγίζει κάθε πρόβλημα και κάθε γειτονιά των πόλεων μας και με βάση αυτό θα πορευτούμε και στην νέα τετραετία που ξανοίγεται μπροστά μας.

Συγκρίνοντας τα προγράμματα όλων των παρατάξεων με το δικό μας υπάρχουν σημαντικές και αγεφύρωτες διαφορές και ιδιαίτερα με τις θέσεις και το πρόγραμμα του σημερινού Δημάρχου όπως ενδεικτικά με την σχέση του Δήμου με την ΑΕΚ και την ανεμπόδιστη λειτουργία της ΑΕΚ στη πόλης μας.

Αυτή η πολεμική πρέπει να σταματήσει, δεν ωφελεί καμία πλευρά και ειδικότερα τον Δήμο μας, επίσης για τα συνοδά έργα του Γηπέδου της ΑΕΚ δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε, πρέπει να τρέξουμε για να γίνουν, διαφορετικά σε λίγους μήνες, η πόλη μας θα πάθει “μπλακ-άουτ”, για τον Ποδονίφτη τίποτε, για το κυκλοφοριακό, τα πάρκινγκ και μία σειρά άλλα σε συμπεριφορές και διαχείριση προσώπων και πραγμάτων τίποτε, καμία βελτίωση, χωρίς κοινά σημεία προσέγγισης και συνεννόησης παρά τις προσπάθειες για το αντίθετο.

Είναι γνωστή άλλωστε και η αυστηρή κριτική που κάναμε επίσης ανοιχτά και δημόσια κατά την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα και στον σημερινό Δήμαρχο και στον συνυποψήφιο του Γιάννη Βούρο και ό,τι είπαμε ισχύει.

Ήρθε όμως το πλήρωμα του χρόνου να επιλέξουμε το τι θα κάνουμε ως Παράταξη, τόσο την Β’ Κυριακή, όσο και την επόμενη των εκλογών και σε όλη την διάρκεια της επόμενης 4ετίας.

Εμείς δεν θα το παίξουμε “Πόντιοι Πιλάτοι” για να τα έχουμε καλά με όλους και ο καθένα μας, θα πρέπει από τώρα ανοιχτά και δημόσια να αναλάβει τις ευθύνες του, και μέσα από τις πράξεις του να αποδείξει πώς εννοεί την εφαρμογή της απλής αναλογικής και τις συνεργασίες που δεν θα βάζουν εμπόδια στην αυριανή εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας.

Αγαπητοί μου Συνδημότες,

Φίλες και Φίλοι,

Καλώ όλους εσάς τους Δημοκρατικούς πολίτες του Δήμου μας και του Συνδυασμού μας ειδικότερα, που μας εμπιστευθήκατε στο ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ και μας τιμήσατε με την ψήφο σας στις 26 Μαΐου 2019, να στηρίξουμε και με την δική μας ψήφο και την εκλογική δύναμη της παράταξής μας, την επόμενη Κυριακή στο Β΄ γύρο των Δημοτικών εκλογών, την επιλογή που πρόταξε σύμφωνα με τα παραπάνω κατά την εκλογή της Α’ Κυριακής ο ίδιος ο λαός των δύο πόλεων μας και αυτή είναι ξεκάθαρα και αντικειμενικά, ο επικεφαλής της Πολιτείας Πολιτών Γιάννης Βούρος.

Ήρθε η ώρα να υπερβούμε εαυτούς. Γνωρίζω τα υπέρ, γνωρίζω τα κατά, έχω λάβει σοβαρά υπόψη μου πολλές και διαφορετικές προσεγγίσεις, επισημάνσεις και προτάσεις που μου κάνατε πολλοί από εσάς, πρέπει όμως τώρα που είναι η ώρα της ευθύνης, να τολμήσουμε και να μη συμβιβαστούμε και να πάρουμε καθαρή δημόσια θέση όλοι μας και ειδικότερα προσωπικά εγώ που όλα αυτά τα χρόνια είσαστε δίπλα και κοντά μου και στις κρίσιμες στιγμές πήραμε μαζί σημαντικές αποφάσεις και πάντα δικαιωθήκαμε, έτσι και τώρα γιατί Αξίζουμε Καλύτερα.

Σε κάθε περίπτωση και τυχόν διαφωνούντες ας αποφασίσουν κατά συνείδηση αρκεί να σκεφτούν, την απραξία και τις συγκρούσεις αυτής της πενταετίας που πέρασε.

Εμείς θα είμαστε οι “ενεργοί εγγυητές και ρυθμιστές του αύριο” και το εμπόδιο σε όλους εκείνους που σήμερα το παίζουν σεμνοί και ταπεινοί και αύριο θα ξεπεράσουν το μέτρο, την σοβαρότητα και την ευθύνη και θα προσπαθήσουν ενδεχομένως να διοικήσουν με σκοπιμότητα, υστεροβουλία και ανευθυνότητα.

Παράλληλα καλούμε από αυτό το βήμα δημόσια και τον κ. Γιάννη Βούρο και την Παράταξή του στο σύνολό της, να υπερβούν εαυτούς και να αποδεχθούν δημόσια και πεντακάθαρα και να ενστερνησθούν χωρίς υποκριτική υστεροβουλία και σκοπιμότητα, τόσο το Δημοτικό μας Πρόγραμμα που θα προωθήσει την λύση προβλημάτων για ένα πολύ καλύτερο αύριο στο Δήμο που ζούμε μέσα από την προγραμματική μας συμφωνία που κάναμε, όσο και στην πράξη την αυριανή στενή συνεργασία των παρατάξεων μας και των εκλεγέντων συμβούλων μας μέσα από κανόνες και αρχές αλληλοσεβασμού και αναλογικότητας, που θα ενισχύσουν και θα προωθήσουν μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες της απλής αναλογικής, την εύρυθμη λειτουργία τους Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου μας επ’ ωφελεία των συνδημοτών μας που περιμένουν πολλά από εμάς.

Για την Δημοτική Παράταξη

“Ξανά Μαζί”

Γρετζελιάς Παντελής

Πρώην Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι