Αρθρογραφία

Γράφει η Ελένη Τσερεζόλε «Ακούσατε, ακούσατε»…


Της Ελένης Τσερεζόλε

Ακούσατε, ακούσατε. Αριστος τις είχε λέει, το έτος 1999, εξωχώρια εταιρία, τα έσοδα από την οποία φέρεται να μην είχε δηλώσει στην Εφορία…

Πρόκειται για τον άριστο συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη και πρώην υπουργό Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, που το 1999 είχε ιδρύσει μαζί με άλλα 10 άτομα, μια εξωχώρια εταιρία με έδρα την Μονρόβια της Λιβερίας, όπου ήταν ο ίδιος διευθυντής και γραμματέας του Δ.Σ. και με σκοπό την αγορά 250 αγροτεμαχίων στη Μύκονο έναντι 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης δικαιολογήθηκε, λέγοντας ότι δεν είχε υποχρέωση αναφοράς της καθώς τότε δεν ήταν εκλεγμένος βουλευτής και ότι έχει υποβάλλει δήλωση διακοπής των εργασιών της στη ΔΟΥ Μυκόνου στα τέλη Αυγούστου 1999.

Το θέμα όμως έχει και συνέχεια, καθώς το 2008, επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, η εταιρία κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ, ένα πρόστιμο που εν τέλει μειώθηκε στο μισό εκατομμύριο που πληρώθηκε, όπως τονίζει ο βουλευτής στην απάντησή του.

Ομως σε αυτό που δεν απάντησε είναι ότι στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα ιστοσελίδας για το θέμα, που μάλιστα δεν διάκειται φιλικά προς την κυβέρνηση, αναφέρεται επίσης ότι τότε ο Μπάρμπι επιχείρησε να μετακυλήσει το πρόστιμο σε κάποιους από τους αγοραστές των οικοπέδων.

Επίσης δεν αναφέρει σε ποιό πόθεν έσχες του αναφέρονται τα κέρδη από την εξωχώρια αυτή εταιρία.Φαντάζεστε ότι η είδηση προκάλεσε κάποιου είδους αίσθηση; Ερωτήματα; Καταγγελίες; Κάτι τέλος πάντων;

Μπααααα. Αφού πρόκειται περί «αρίστου»… Ψόγος ουδείς.

Εδωσε και τις εξηγήσεις του ο άνθρωπος, όπως τις έδωσε, λειψές, ξελειψές, σου λέει, «καθάρισε».

Καθάρισε όντως; Και βέβαια όχι.

Γιατί σκεφθείτε αν στη θέση του ήταν ένας ΣΥΡΙΖαίος, εν ενεργεία βουλευτής ή φίλος υπουργού…

Ολα τα φίλια μέσα της ΝΔ θα είχαν ορμήσει να εμφανίσουν όλες τις πτυχές του θέματος, με ανάλογους χαρακτηρισμούς.

Δεν είναι fiction για το έχουν ήδη κάνει σε περιπτώσεις που δεν είχαν καν τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτή του Βαρβιτσιώτη.

Τώρα που το θέμα αφορά έναν άριστο που και αυτός, μαζί με τους συναδέλφους του, φωνάζει για να φύγει επιτέλους «η χειρότερη κυβέρνηση της χώρας», τα φιλικά προς την αντιπολίτευση μέσα, το κάνουν απλά αβαβά…

Και έτσι πορεύεται το πολιτικό μας καραβάνι με τις καμήλες της αντιπολίτευσης να χλιμιντρίζουν ανυπόμονα σε κάθε ευκαιρία, επιχειρώντας να πάρουν «κεφάλι».

Χωρίς να αντιλαμβάνονται πόσο μακρύς και δύσβατος είναι ο δρόμος μπροστά τους…

Πηγή: kontranews.gr

 

 

Close