ΕπικαιρότηταΚόσμος

Γόνοι πλούσιας οικογένειας της Σρι Λάνκα πίσω από τις επιθέσεις

Οι δυο γιοι μιας εύπορης οικογένειας της Σρι Λάνκα βρίσκονται μεταξύ των δραστών που προκάλεσαν εκατόμβη νεκρών πριν από λίγες ημέρες σε συντονισμένες επιθέσεις.

Ο 33χρονος Ινσάφ Ιμπραχίμ, ένας ιδιοκτήτης χαλκουργείου, και ο νεότερος αδελφός του Ιλχάμ Ιμπραχίμ ήταν οι γιοι του Μοχάμεντ Ιμπραχίμ, ενός εύπορου εμπόρου μπαχαρικών και στυλοβάτη της επιχειρηματικής κοινότητας του νησιού, ο οποίος είχε έξι γιους και τρεις κόρες. Μάλιστα, ο Ιμπραχίμ έχει συλληφθεί στο πλαίσιο των ερευνών της αστυνομίας.

Ο 33χρονος Ινσάφ πυροδότησε τα εκρηκτικά που μετέφερε ενώ βρισκόταν στο πολυτελές ξενοδοχείο Shangri-La, στον μπουφέ του πρωινού. Όταν αργότερα η αστυνομία πήγε να ερευνήσει το σπίτι της οικογένειας, ο Μοχάμεντ πυροδότησε μια βόμβα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ο ίδιος, η σύζυγός του και τα τρία παιδιά τους, σύμφωνα με μια πηγή, προσκείμενη στην οικογένεια, που μίλησε ανώνυμα στο πρακτορείο Reuters.

«Έμοιαζαν καλοί άνθρωποι» είπε η Φατίμα Φάζλα, η οποία έμενε απέναντι από το τριώροφο των Ιμπραχίμ στους Κήπους Μαχαβέλα, που τώρα φρουρείται από την αστυνομία.

«Ήταν διάσημος στην περιοχή επειδή βοηθούσε τους φτωχούς, έδινε τρόφιμα και χρήματα. Είναι αδιανόητο που τα παιδιά του έκαναν κάτι τέτοιο. Εξαιτίας αυτού που έκαναν, όλοι οι μουσουλμάνοι αντιμετωπιζόμαστε ως ύποπτοι», σχολίασε η γειτόνισα.

Ο Ιλχάμ Ιμπραχίμ, 31 ετών, εξέφραζε ανοιχτά την εξτρεμιστική ιδεολογία του και είχε συμμετάσχει σε συναντήσεις της τοπικής ισλαμιστικής οργάνωσης National Thowheed Jamath, σύμφωνα με την ανώνυμη πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters. Ο επιχειρηματίας αδελφός του ήταν πολύ πιο μετριοπαθής.

Ήταν επίσης γνωστό σε όλους ότι ήταν ιδιαίτερα γενναιόδωρος: έδινε δώρα στους υπαλλήλους του και σε νοικοκυριά που δυσκολεύονταν να τα βγάλουν πέρα. Ο Ινσάφ είχε παντρευτεί την κόρη ενός πλούσιου χρυσοχόου και δεν αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα