ΕπικαιρότηταΠολιτική

Γνωστά (μη πολιτικά) ονόματα υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ

Καλλιτέχνες, ακαδημαϊκοί, επιστήμονες, πολλές γυναίκες και νέοι, αποτελούν τον βασικό κορμό των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις εθνικές εκλογές.

Πάντως, δεν θα λείπουν οι ηχηρές παρουσίες, όπως για παράδειγμα, η Τάνια Τσανακλίδου.

Η ενθουσιώδης συμμετοχή της τραγουδοποιού στις κινητοποιήσεις για το Προεδρικό Διάταγμα 85 αναζωπύρωσε τις φήμες που την θέλουν να έχει δώσει τα χέρια με την Κουμουνδούρου για μια θέση στα ψηφοδέλτια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς το όνομά της ακούγεται πολύ έντονα το τελευταίο διάστημα για την Α’ Εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Συνολικά, τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνοψίζονται στα: έντονο κοινωνικό αποτύπωμα, διείσδυση σε πολλαπλά ακροατήρια, υψηλή αναγνωρισιμότητα και τεχνοκρατική γνώση, με βάση τα οποία βολιδοσκοπήθηκαν τους προηγούμενους μήνες πολλά πρόσωπα, μερικά εκ των οποίων ιδιαίτερα προσφιλή στην ελληνική κοινωνία. Πλην της μεγάλης απήχησης, η Κουμουνδούρου στοχεύει στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αντιπροσωπευτικότητα, προκειμένου να συμπεριλάβει υποψηφίους διαφορετικών ιδιοτήτων και ηλικιών στα φετινά της ψηφοδέλτια.

Κατά πληροφορίες, υπό αυτό το πρίσμα, την ελληνική ομογένεια θα εκπροσωπεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Οθωνας Ηλιόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής και Κλινικός Ογκολόγος στο Harvard Medical School και μέλος του think tank του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ίδιο ψηφοδέλτιο θα συμμετάσχουν, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην υπουργός Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, αλλά και η Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πόπη Τσαπανίδου, αν και η κατάρτιση του ψηφοδελτίου Επικρατείας δεν έχει «κλειδώσει», σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου.

Από τον καλλιτεχνικό χώρο, οι ηθοποιοί Μάριος Αθανασίου και Μαριάνα Τουμασάτου φέρονται να έχουν συζητηθεί για τις κομματικές λίστες, ενώ από το think tank του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο Καθηγητής Αιματολογίας, Γρηγόρης Γεροτζιάφας (με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη), ο Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά Νικόλας Φαραντούρης για την Κεφαλονιά, ο πρώην Πρύτανης, Γιάννης Μυλόπουλος για την Α’ Θεσσαλονίκης και η πρώην Αντιστράτηγος της ΕΛΑΣ Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ίσως για τον Πειραιά.

Υψηλή αναμένεται και η εκπροσώπηση του δημοσιογραφικού κόσμου, καθώς προς την Ανατολική Αττική φέρεται να οδεύει ο Γιώργος Καραμέρος, ενώ στα δημοσιογραφικά γραφεία ακούγεται και το όνομα της Ελενας Ακρίτα.

Επίσης, μια θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, είτε σε αυτά της Θεσσαλονίκης, είτε τιμητικά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας αναμένεται να έχει η δημοσιογράφος, Δώρα Τσαμπάζη, σύζυγος του αδικοχαμένου Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

Οι εκλογικές λίστες της Κουμουνδούρου, άλλωστε, είναι έτοιμες από καιρό, αλλά οι σχετικές ανακοινώσεις έλαβαν αναβολή κατά μία εβδομάδα, καθώς η ξαφνική απώλεια του βουλευτή και πρώην αναπληρωτή Ναυτιλίας, Νεκτάριου Σαντορινιού μετέθεσε κάθε σχετική συζήτηση στην Κουμουνδούρου.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα