Καρμπονάρα: Μια ατόφια ιταλική συνταγή από το Κόμο, χωρίς κρέμα γάλακτος.
Στην πρόσφατη επίσκεψή μας, η φίλη μας η Gisella τη μαγείρεψε, μάς ενθουσίασε και εμείς σας την παρουσιάζουμε…
ΥΛΙΚΑ
½ κιλό μακαρόνια spaghetti Νο 6
30 γραμμάρια βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
125 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
6 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
2 κρόκοι αυγών
5 κουταλιές της σούπας λεπτοτριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές της σούπας λεπτοτριμμένο κεφαλοτύρι
1 κουταλιά της σούπας πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μικρό σαγανάκι σοτάρετε το λεπτοκομμένο μπέικον χωρίς λάδι ή βούτυρο μέχρι να γίνει τραγανό, το βγάζετε και το φυλάτε σε ένα πιάτο.
Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Μόλις γίνουν τα σουρώνετε κρατώντας στην άκρη ένα ποτήρι του νερού με ζουμί από τα μακαρόνια.
Μέσα στη κατσαρόλα που έβρασαν τα μακαρόνια, ρίχνετε το βούτυρο και το λάδι και τα ζεσταίνετε καλά.
Αδειάζετε μέσα στη κατσαρόλα τα μακαρόνια και ανακατεύετε να βουτυρωθούν καλά.
Μέσα σε ένα βαθύ μπολ κτυπάτε τους κρόκους για ομελέτα.
Προσθέτετε τις 6 κουταλιές κρασί και άλλες 6 κουταλιές ζουμί από τα μακαρόνια.
Ρίχνετε μέσα στα μακαρόνια το καβουρντισμένο μπέικον και ανακατεύετε.
Ρίχνετε αμέσως το μίγμα των κρόκων του αβγού και ανακατεύετε πολύ γρήγορα να μη σφίξει το αυγό, αλλά να δημιουργήσει μια κρεμώδη σάλτσα.
Προσθέτετε τα τριμμένα τυριά, ανακατεύετε για τελευταία φορά και τη σερβίρετε στα πιάτα.
Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή σας απόλαυση!