PlusΕπικαιρότητα

Γνήσια γαλλική σαλάτα νισουάζ, όλο δροσιά…

Το καλοκαίρι, μια δροσιστική σαλάτα είναι ένα φανταστικό, υπέροχο γεύμα.

Ωστόσο, όταν μιλάμε για μια γνήσια γαλλική σαλάτα νισουάζ, η γεύση απογειώνεται και η αίσθηση ενός μεσογειακού δροσερού γεύματος είναι ξεχωριστή.

Η Ντίνα Νικολάου την προτείνει και εμείς την απολαμβάνουμε

 

ΥΛΙΚΑ

200 γραμμάρια φρέσκα ή κατεψυγμένα φασολάκια, κατά προτίμηση στρογγυλά

1 μεγάλο μαρούλι, καθαρισμένο και κομμένο σε μέτρια κομμάτια

2 κλωνάρια σέλερι, κομμένα σε λεπτές ροδέλες

1 αγγουράκι, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτά φετάκια

3 πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι, στραγγισμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες

½ φλιτζάνι τσαγιού μαύρες ελιές της αρεσκείας μας, χωρίς κουκούτσια, χοντροκομμένες

8 φιλετάκια αντσούγιας σε λάδι, καλά στραγγισμένα

4 ραπανάκια, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα σε λεπτές φέτες

200 γραμμάρια τόνος σε λάδι, καλά στραγγισμένος και κομματιασμένος

3  αυγά βρασμένα σφικτά, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα

Αλάτι

 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

(Με ένα πιρούνι, χτυπάμε όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι)

1 κουταλάκι του γλυκού απαλή μουστάρδα

Χυμός από ½ λεμόνι

70 ml ελαιόλαδο

½ κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι, τριμμένο

Αλάτι

Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

Οταν το νερό κοχλάσει, ρίχνουμε τα φασολάκια.

Τα βράζουμε για 3 με 4 λεπτά (μετράμε το χρόνο από το στιγμή που θα ξαναπάρει βράση το νερό), μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να παραμείνουν τραγανά.

Τα μεταφέρουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για να διατηρήσουν το ζωντανό τους χρώμα.

Τα στραγγίζουμε πολύ καλά.

Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ρίχνουμε τα φασολάκια, το μαρούλι, το σέλερι, το αγγουράκι, τις πιπεριές Φλωρίνης, τις ελιές, τις αντσούγιες, τα ραπανάκια και τον τόνο και ανακατεύουμε πολύ καλά και απαλά.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα, προσθέτουμε τα κομμένα αυγά και ανακατεύουμε και πάλι απαλά.

Σερβίρουμε αμέσως.

 

Καλή σας όρεξη!

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Plus