ΕπικαιρότηταΚόσμος

Γκαμπόν: Μετά τις εκλογές η κυβέρνηση έκοψε το ίντερνετ και επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας

Photo by rfi.fr

Η κυβέρνηση της Γκαμπόν ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου, μόλις έκλεισαν τα εκλογικά τμήματα για τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές, την απαγόρευση της κυκλοφορίας και ανέστειλε την πρόσβαση στο Διαδίκτυο για να «αποτραπεί η διάδοση εκκλήσεων για βία».

Τα μέτρα αυτά ανακοινώθηκαν λίγες ώρες αφότου ο Αλμπέρ Οντό Οσά, ο βασικός υποψήφιος της αντιπολίτευσης και πιο σοβαρός αντίπαλος του αρχηγού του κράτους Αλί Μπονκγό Οντιμπά, ο οποίος διεκδικεί μια τρίτη θητεία, κατήγγειλε «ενορχηστρωμένη νοθεία» από το στρατόπεδο του Μπονγκό στις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές που διοργανώθηκαν σήμερα.

Προκειμένου να αποφευχθούν «η διάδοση εκκλήσεων για βία (…) και η παραπληροφόρηση«, «η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να αναστείλει μέχρι νεωτέρας την πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε όλη την επικράτεια. Απαγόρευση κυκλοφορίας κηρύχθηκε σε όλη την επικράτεια και θα εφαρμοστεί από αυτή την Κυριακή 27 Αυγούστου. Θα ισχύει καθημερινά, από τις 7 το απόγευμα έως τις 6 το πρωί», δήλωσε ο υπουργός Επικοινωνίας Ροντρίγκ Μπουμπά Μπισαού στο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης.

Η πρόσβαση στο internet διακόπηκε αργά το απόγευμα. Οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές του Σαββάτου διεξήχθησαν χωρίς διεθνείς παρατηρητές, Αφρικανούς ή Ευρωπαίους.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα