ΕπικαιρότηταΠολιτική

Γκάλοπ της Marc: Με 7,2 μονάδες μπροστά η ΝΔ

Στις 7,5 μονάδες κατέγραψε η Marc τη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, στη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στον ANT1.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 16,6 μονάδες του Αλέξη Τσίπρα για την πρωθυπουργία, ενώ αυξημένο εμφανίζεται το ποσοστό των πολιτών που θέλουν αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά τις εκλογές.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 32,7% ο ΣΥΡΙΖΑ 25,2%, το ΠΑΣΟΚ 9,8% το ΚΚΕ 5,3% η Ελληνική Λύση 3,9% και το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη 3,2%.

O Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνει το 48,7% ως καταλληλότερος πρωθυπουργός, με τον Αλέξη Τσίπρα στο 32,1%. Ο πρωθυπουργός παραμένει πρώτος σε δημοτικότητα με 47,3% θετικών γνωμών, με τον Αλέξη Τσίπρα στο 32,6% και τον Νίκο Ανδρουλάκη στο 30,6%.

Το 32,6% των ψηφοφόρων θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ, ενώ μόλις το 16,5% αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, το 19,8% επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ – πρόκειται για το αφήγημα της «προοδευτικής διακυβέρνησης» – και ένα 16,5% κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη Νέα Δημοκρατία.

Αναφορικά με τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες, η ακρίβεια είναι στην πρώτη θέση των ερωτηθέντων με 83,5%, ενώ σε άλλη ερώτηση, το 56,9% δηλώνει ότι πιστεύει ότι δεν παρακολουθούνται μόνον πολιτικοί ή δημοσιογράφοι, αλλά και «απλοί πολίτες».

Μεγάλο είναι το ποσοστό των πολιτών που συμφωνούν στην απαγόρευση του «κόμματος Κασιδιάρη» και μάλιστα σε μία στιγμή που καταγράφεται με 3,4% στην πρόθεση ψήφου. Σύμφωνοι δηλώνουν οι ψηφοφόροι σε ποσοστό 73,8% , ενώ το 22,2% διαφωνεί για διάφορους λόγους.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα