ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Γηροκομείο Κορυδαλλού: Πόρισμα – σοκ για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία για τις συνθήκες διαβίωσης στο γηροκομείο του Κορυδαλλού.

Την παρέμβαση εισαγγελικής Αρχής ζητούν οι συγγενείς των ηλικιωμένων που βρισκόταν υπό άθλιες συνθήκες στο γηροκομείο – κολαστήριο.

Παραλλήλως, προσπαθούσαν να επιβιώσουν κλειδωμένοι μέσα στο κτίριο, που έμελλε να γίνει από χώρος φιλοξενίας, χώρος απάνθρωπης διαβίωσης και ο οποίος αναμένεται να σφραγιστεί.

Σύμφωνα με το πόρισμα από τον Συνήγορο του Πολίτη η ατμόσφαιρα στον χώρο ήταν αποπνικτική, μύριζε ούρα και στα κρεβάτια τα στρώματα ήταν πολύ λεπτά και με βρώμικα κλινοσκεπάσματα. Οι τρόφιμοι ήταν καταβεβλημένοι και εξαιρετικά αδύναμοι.

Κάποιοι είχαν δερματικές αλλοιώσεις και άλλοι φαίνονταν να πονούν και φώναζαν ζητώντας βοήθεια, ωστόσο δεν υπήρχε αρχείο εξετάσεων για κανέναν. Το κλιμάκιο από τον Συνήγορο του Πολίτη έκανε αυτοψία τον περασμένο Νοέμβριο στο γηροκομείο, έπειτα από αλλεπάλληλες καταγγελίες, αλλά και ελέγχους που είχαν προηγηθεί από την Περιφέρεια.

Οπως διαπίστωσαν, οι τρόφιμοι ήταν ατημέλητοι και απεριποίητοι, φορούσαν βρώμικα ρούχα τα οποία δεν ήταν δικά τους, ήταν ακίνητοι και δεν μιλούσαν, ενώ υπήρχαν και τρόφιμοι που φαίνονταν να αγνοούνται.

Ενώ έτσι περιέγραφαν όσα είδαν οι ελεγκτές, το γηροκομείο συνέχιζε να λειτουργεί κανονικά. Σε μία Δομή, που ούτε καν γνώριζε την ύπαρξή της, η ίδια η Ενωση των Μονάδων Φροντίδας.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα