ΔήμοιΔήμος Διονύσου

Γιορτή Μπάμιας στον Διόνυσο

Με απόλυτη επιτυχία και αθρόα προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε, παρουσία του δημάρχου Διονύσου, Διονύση Ζαμάνη, το 2ο Πανηγύρι-Γιορτή Μπάμιας, που διοργάνωσε το Κέντρο Παραδοσιακού Χορού και Μουσικής «Εμμέλεια» του Συλλόγου Γυναικών Αγ. Στεφάνου, σε συνεργασία με τον Δήμο Διονύσου, στην πλατεία Μαρ. Αντύπα στον Άγιο Στέφανο.

Οι εκατοντάδες δημότες που προσήλθαν είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και να δοκιμάσουν την περίφημη μπάμια Μπογιατίου, στην οποία ήταν αφιερωμένο το πανηγύρι, μαγειρεμένη με τον παραδοσιακό τρόπο.

Το καλωσόρισμα στους παρευρισκόμενους έκανε η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αγίου Στεφάνου Αγγελική Κωσταρέλη μαζί με την υπεύθυνη των παραδοσιακών χορών της «Εμμέλειας» και αντιδήμαρχο Δήμου Διονύσου Καλλιόπη Ταουξή.

Ο Δ. Ζαμάνης στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο πολύ σημαντικό πολιτιστικό έργο του Συλλόγου Γυναικών Αγ. Στεφάνου και έδωσε τα θερμά συγχαρητήριά του στην πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο καθώς και σε όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εξαιρετικής εκδήλωσης, ενώ τόνισε πως ο Δήμος Διονύσου θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια των συλλόγων που έχει σκοπό να αναδείξει τις παραδόσεις και τον ιδιαίτερο τοπικό πολιτισμό της περιοχής.

Την έναρξη του χορού έκαναν τα παιδικά χορευτικά τμήματα του Συλλόγου με τη σκυτάλη να παίρνουν τα μέλη του Συλλόγου που πραγματικά ενθουσίασαν τους καλεσμένους με τη χορευτική τους δεινότητα.

Η συνέχεια ανήκε σε όλους που με τη μουσική συνοδεία από το παραδοσιακό συγκρότημα «Μουσικό Σεργιάνι», αποτελούμενο από τους:

  • Ανδρέα Χατζηανδρέα – πνευστά
  • Σπύρο Κοντολούρη – βιολί
  • Δημήτρη Φιδανάκη – φλάουτο
  • Θανάση Λάκκα – κρουστά
  • Παναγιώτη Σδούκο – τραγούδι
  • Γεωργούλη Σαραφίδη στην ποντιακή λύρα
  • Στέλιο Σαραφίδη στο τραγούδι

Χόρεψαν όλοι μαζί σαν μια παρέα μέχρι αργά το βράδυ, σε ένα αυθεντικό παραδοσιακό πανηγύρι από τα παλιά, γεμάτο ζωντάνια, κέφι και χαρά.

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι