ΕπικαιρότηταΠολιτική

Γιώργος Κατρούγκαλος: Η κυβέρνηση της ΝΔ έστειλε το Predator στο Σουδάν;

“Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έστειλε το Predator στο Σουδάν; Ενέπλεξε, έστω έμμεσα, την Ελλάδα στον εμφύλιο στη χώρα;”, ρωτά ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑΠΣ Γιώργος Κατρούγκαλος, με ανάρτησή του στο Twitter.

Παραπέμποντας σε δημοσίευμα της Καθημερινής, ο κ. Κατρούγκαλος θυμίζει ότι “πέρα από τη Μαδαγασκάρη (όπου την αποστολή του παράνομου λογισμικού επιβεβαίωσε το ΥΠΕΞ επισήμως στους New York Times), την ίδια περίοδο (Νοέμβριος 2021) άδεια παραχωρήθηκε και για την εξαγωγή σε δύο ακόμα χώρες, η μία στην ανατολική Αφρική».

Παραλλήλως, προσθέτει ότι «η ισραηλινή Χάρετζ έγραφε ότι το Predator “στα χέρια του RSF θα γείρει την ισορροπία δυνάμεων υπέρ μιας αδίστακτης πρώην πολιτοφυλακής, φέρνοντας το Σουδάν ένα βήμα πιο κοντά σε μια ανοιχτή αντιπαράθεση με τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας και αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφυλίου πολέμου”.

Ο κ. Κατρούγκαλος θέτει το ερώτημα: «Γι’ αυτό το λόγο αρνείται η κυβέρνηση, παρά το αίτημά μας στη Βουλή, να δημοσιοποιήσει το πόρισμα της σχετικής ΕΔΕ;».

Και σημειώνει καταληκτικά ότι «όπως και αν έχει, είναι απαράδεκτο η χώρα να έχει γίνει επιχειρηματικό εφαλτήριο για την εξαγωγή τόσο επικίνδυνης τεχνολογίας και ο κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να μη διερευνά το σκάνδαλο».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα