ΕπικαιρότηταΠολιτική

Γιατρός Γιώργου Τράγκα: Τον παρακαλούσα να εμβολιαστεί, αλλά έβρισκε δικαιολογίες

Θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου από κορωνοϊό του Γιώργου Τράγκα.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, αν και είχε υποκείμενα νοσήματα παρέμενε ανεμβολίαστος, με τον γιατρό του Χρήστο Ζούπα, να αποκαλύπτει ότι τον παρακαλούσε να εμβολιαστεί αλλά εκείνος έβρισκε δικαιολογίες.

“Προσπαθούσα να τον πείσω να εμβολιαστεί”, σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Οπως είπε ο γιατρός του, εκτός του Γιώργου Τράγκα, ακόμα και το περιβάλλον του δεν πιστεύουν στα εμβόλια. «Και η παρέα του είναι ανεμβολίαστη», είπε ο γιατρός. «Ηταν μία παρέα δημοσιογράφων που κόλλησαν. Και μετά γελάγανε. Το πήραν αστεία! Την ημέρα που νόσησε, με πήρε τηλέφωνο και με ρώτησε εάν πρέπει να πάρουμε μονοκλωνικά. Επιπολαιότητες ανθρώπων που δεν είχαν συνειδητοποιήσει τη, σοβαρότητα. Το περιβάλλον φταίει που δεν πίστευε στον κορωνοϊό», ανέφερε.

Ο κ. Ζούπας, είπε πως ο δημοσιογράφος πίστευε ότι θα περνούσε τον κορωνοϊό ως μια απλή γρίπη.

«Το αντιπαράδειγμα του Τράγκα να γίνει μήνυμα για όλους. Εμβολιαστείτε για να σωθείτε!», υπογράμμισε ο γιατρός του αποθανόντος δημοσιογράφου.

«Καθημερινά έβρισκε δικαιολογίες. Ολο προσπαθούσε να μου ζητήσει έναν τρόπο να καθυστερήσει το εμβόλιο. Του έλεγα γιατί βρε αγόρι μου; Ηταν επισήμως άνθρωπος με σακχαρώδη διαβήτη, μορφώνοντας και διδάσκοντας τον κόσμο για το πρόβλημά σου, φτάνεις σε ένα σημείο να αρνείσαι αυτό που σου προσφέρει η επιστήμη», είπε ο κ. Ζούπας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Γιώργος Τράγκας του έλεγε ότι έπρεπε να διορθώσει το ζάχαρό του για να κάνει το εμβόλιο. «Δικαιολογίες, αδικαιολόγητες. Όσο το σκέφτομαι μου έρχεται να τρελαθώ. 35 χρόνια με άκουγε κι αυτή τη στιγμή… Τι να πω Θεέ μου. Δε μπορώ να φανταστώ ότι ο Γιώργος Τράγκας την πάτησε τόσο πολύ», είπε ο κ. Ζούπας.

 

“Ηθελε να εμβολιαστεί”

Πάντως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος του Γιώργου Τράγκα Πάρις Κουρτζίδης, σημείωσε: «Ο Γιώργος Τράγκας ήθελε να εμβολιαστεί και έδινε μάχη με τον εαυτό του, με την ψυχολογία του, με τις φοβίες του, γιατί ήξερε ότι όπως και να ‘χει, όσο καλό ή κακό εμβόλιο και αν είναι, σε έναν βαθμό θα τον προστατεύσει. Οποιος σας πει κάτι άλλο, δε λέει την αλήθεια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παραλλήλως, ο κ. Κουρτζίδης τόνισε ότι ο Γιώργος Τράγκας δεν ήταν αντιεμβολιαστής και ποτέ δεν είπε σε κάποιον να μην κάνει το εμβόλιο. «Ανησυχούσε για το τι είδους εμβόλιο είναι, αλλά δεν έλεγε επ’ ουδενί να μην το κάνει κάποιος. Ελεγε να το κάνει με τη βούλησή του», κατέληξε.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα