ΕπικαιρότηταΠολιτική

Γερουλάνος: Το ΚΙΝΑΛ είναι σαφές ότι θα ξαναπαίξει πρωταγωνιστικό ρόλο

«Είναι σαφέστατο ότι το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να ξαναπαίξει πρωταγωνιστικό ρολό. Το μεγαλύτερο κόμμα της χώρας αυτή τη στιγμή είναι σπίτι του, με 2 εκατομμύρια Έλληνες να μην πηγαίνουν στην κάλπη. Αυτοί οι ψηφοφόροι έχουν φύγει από την κάλπη από το 2009 και μετά ο ένας χώρος που υποεκπροσωπείται σήμερα είναι ο προοδευτικός χώρος. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προοδευτική δύναμη» δηλώνει ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Παύλος Γερουλάνος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πρόσθεσε επίσης πως «βάση της πρότασής μας είναι η γενναία αποκέντρωση της εξουσίας στη χώρα, και αυτό θέλει θάρρος. Από τη μια έχουμε τη ΝΔ που πέρασε το νόμο για το επιτελικό κράτος και συγκέντρωσε περισσότερες εξουσίες, κι από την άλλη πλευρά έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει χάσει ευκαιρία να καπελώσει και επιμελητήρια και πανεπιστήμια και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ό,τι δεν τον βόλευε κοίταξε να το χειραγωγήσει».

Ωστόσο σημείωσε πως τάσσεται υπέρ των συνεργασιών, αλλά «οποιαδήποτε συζήτηση για συνεργασίες γίνεται με συγκεκριμένη πρόταση και διαπραγματεύεσαι ανάλογα με τη δύναμη που έχεις στις εκλογές. Σήμερα ενώ όλο το πολιτικό σύστημα λέει ότι πρέπει να αλλάξουμε παραγωγικό μοντέλο όλοι επενδύουμε ξανά και ξανά το ίδιο».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα