ΕπικαιρότηταΚόσμος

Γερμανία: Αντιρατσιστική συγκέντρωση στο Ροστόκ κατά την 30ή επέτειο επίθεσης νεοναζί

Διαδήλωση κατά του ρατσισμού πραγματοποιήθηκε στο Ροστόκ της Γερμανίας για την 30η επέτειο από τις ταραχές που είχαν ξεσπάσει στην περιοχή, με την αστυνομία να αναφέρει ότι συμμετείχαν περίπου 3.600 άνθρωποι.

Ο Ιμάμ-Γιόνας Ντογκές, εκπρόσωπος των οργανωτών, κάλεσε να υπάρξει πολιτική αλλαγή, τονίζοντας πως η τροποποίηση της νομοθεσίας για το άσυλο επί το αυστηρότερο πρακτικά έχει καταργήσει το δικαίωμα στη άσυλο. Οι πρόσφυγες, στηλίτευσε, αντιμετωπίζουν πάντα κοινωνικό αποκλεισμό, εμποδίζονται να συμμετάσχουν στα κοινά.

Υπογράμμισε τον κίνδυνο η επέτειος απλά να αποτελέσει αφορμή για ομιλίες, ευχολόγια, απόθεση λουλουδιών και μετά ο κόσμος να πάει σπίτι του και να ξεχάσει το ζήτημα. Συμμαχία οργανώσεων κάλεσε ανθρώπους από όλη τη Γερμανία να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

Τον Αύγουστο του 1992, νεοναζί και κάτοικοι της πόλης είχαν επιτεθεί στην κεντρική δομή υποδοχής προσφύγων του Ροστόκ και σε πανδοχείο, όπου διέμεναν εργάτες από το Βιετνάμ, πυρπολώντας τα κτίρια, υπό τα βλέμματα και τις επευφημίες άλλων.

Είχε χαρακτηριστεί την εποχή η χειρότερη ρατσιστική επίθεση που διαπράχθηκε στη Γερμανία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα