ΕπικαιρότηταΠολιτική

Γεωργιάδης: Μόνο με το ΠΑΣΟΚ μπορούμε να κάνουμε κυβέρνηση – Αν αρνηθεί θα πάμε σε τρίτες κάλπες

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, διευκρίνισε την Παρασκευή (3/2) ότι σε περίπτωση που υπάρξουν εκλογές χωρίς αυτοδυναμία, η Νέα Δημοκρατία θα στραφεί στο ΠΑΣΟΚ για συγκυβέρνηση.

Ειδικότερα, αφού είπε πως στόχος είναι η αυτοδυναμία, εξήγησε ότι «δεν μπαίνουμε σε καμία κουβέντα, με κανένα κόμμα, την πρώτη Κυριακή. Κουβέντα για το αν θα γίνει συγκυβέρνηση, θα γίνει μετά το μπόνους. Θα έχουμε το μπόνους όπως το είχαμε και τώρα, όπως το είχε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αν χρειάζεται και με αυτό συγκυβέρνηση, πολύ ευχαρίστως να κάνουμε με το ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει άλλο κόμμα».

Έπειτα, μιλώντας στο Attica TV, δήλωσε πως «οι πρώτες εκλογές είναι εκλογές εξουδετέρωσης μιας παγίδας, ενός μηχανισμού του παρελθόντος. Οι συμμαχικές κυβερνήσεις δεν μπορούν να κάνουν γρήγορα πράγματα, γιατί έχουν πολύ αργή εσωτερική διαδικασία. Οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις έχουν ταχύτητα και η Ελλάδα χρειάζεται ταχύτητα. Εάν το μεγάλο αφεντικό, ο ελληνικός λαός, διατάξει συγκυβέρνηση, εμείς θα πούμε όχι;».

O Γεωργιάδης για εκλογές και ΠΑΣΟΚ

Και συνέχισε λέγοντας, «η πρώτη κάλπη έχει αλλοιωμένο εκλογικό σύστημα. Η απλή αναλογική είναι φρικώδες εκλογικό σύστημα. Η απλή αναλογική είναι καταστροφικό εκλογικό σύστημα. Αν δεν μπορούσαμε να την εξουδετερώσουμε θα οδηγούσε τη χώρα σε πολυετή ακυβερνησία την Ελλάδα και σε τεράστια οικονομική κρίση», πρόσθεσε.

Τέλος, υπογράμμισε ξανά: «Κόμμα με το οποίο μπορούμε να κάνουμε κυβέρνηση είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ. Άρα, το μόνο κόμμα που αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία, είναι το ΠΑΣΟΚ. Αν το ΠΑΣΟΚ λέει όχι, θα πάμε σε τρίτες εκλογές. Τι θα κάνουμε; Θα κυβερνήσουμε χωρίς πλειοψηφία;».

«Χρησμός» Μητσοτάκη: «Κάποιες εκλογές θα γίνουν σίγουρα μετά το Πάσχα»

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγο πριν αναχωρήσει από την Ιαπωνία την Τρίτη (31/1), έδωσε έναν χρησμό για την ημερομηνία των εκλογών σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους. Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «κάποιες εκλογές θα γίνουν σίγουρα μετά το Πάσχα».

Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ημερομηνία των εκλογών πρακτικά σημαίνει πως το πρώτο σενάριο θέλει οι κάλπες να στηθούν λίγο πριν το Πάσχα, δηλαδή τον Απρίλιο, με τις ημερομηνίες που ακούγονται να είναι η 2 ή 9 Απριλίου, και οι δεύτερες στα μέσα Μαΐου (στις 14 ή στις 21).

Το δεύτερο σενάριο θέλει οι εθνικές εκλογές να διεξάγονται οι πρώτες τον Μάιο και οι δεύτερες αμέσως μετά την ολοκλήρωση των Πανελληνίων Εξετάσεων τον Ιούνιο.

Για τις εκλογές είχε μιλήσει και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. «Όλοι κινούμαστε σε ένα πλαίσιο ώστε μέχρι τέλος Μαρτίου να έχουμε πραγματοποιήσει όλες τις υποχρεώσεις του πρώτου τριμήνου», είπε ο στον ΑΝΤ1 αναφερόμενος στους στόχους που τέθηκαν στο τελευταίο υπουργικό Συμβούλιο.

Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης κατά την παρουσία του στην κοπή της πίτας κομματικής οργάνωσης στην Αχαΐα «έδειξε» το πότε θα γίνουν οι εκλογές του 2023.

«Είμαστε πλέον στην τελική ευθεία για την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών, που εκτός απροόπτου, θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι θα διεξαχθούν στις 2 ή στις 9 Απριλίου», είπε ο Βορίδης στην εφημερίδα «Πατρίς».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα