ΕπικαιρότηταΠολιτική

Γεωργιάδης: Με τα κυβερνητικά μέτρα, ο ελληνικός λαός θα περάσει τον χειμώνα ηπιότερα από τη Β. Ευρώπη

Για τον χειμώνα που έρχεται, την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος, τα ελληνοτουρκικά και την υπόθεση παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, μίλησε σε συνέντευξή του την Τετάρτη 24 Αυγούστου, ο Αδωνις Γεωργιάδης.

«Χάρη στα κυβερνητικά μέτρα, αυτό τον δύσκολο χειμώνα φαίνεται ότι ο ελληνικός λαός θα τον περάσει ηπιότερα από τη βόρεια Ευρώπη», επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Εχουμε μια συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τον διορισμό του νέου διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Θεμιστοκλή Δεμίρη, μια συζήτηση την Παρασκευή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, δεύτερη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής την άλλη εβδομάδα, σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής», είπε στα Παραπολιτικά 90,1 για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

«Προφανώς πρέπει να δοθούν απαντήσεις και γι’ αυτό η κυβέρνηση συναινεί σε όλα αυτά τα θέματα. Οι απαντήσεις θα δοθούν», ανέφερε ο υπουργός όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Κάθε χρόνο τίθενται σε νόμιμη παρακολούθηση από την ΕΥΠ πολλά άτομα. Αυτή είναι η δουλειά της ΕΥΠ. Κανείς δεν υποτιμά τη σοβαρότητα του θέματος, διαφορετικά δεν θα υπήρχαν οι παραιτήσεις που ήρθαν. Ασφαλώς θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί ο πρωθυπουργός και γι’ αυτό ζήτησε την παραίτηση του διοικητή», επεσήμανε χαρακτηριστικά για την υπόθεση των παρακολουθήσεων ο κ. Γεωργιάδης.

Για ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ: «Εξ αντικειμένου φαίνεται να έχουν έρθει κοντά ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ ότι θα αποδειχτεί μεγάλο πολιτικό σφάλμα για τον κ. Ανδρουλάκη. Οι εκλογές αργούν, είναι νωρίς να μιλήσουμε για εκλογικά διλήμματα».

“Η Ελλάδα και η Ευρώπη εισέρχονται στον πιο δύσκολο χειμώνα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο”

Για τις κυβερνητικές εξαγγελίες: «Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα και η Ευρώπη εισέρχονται στον πιο δύσκολο χειμώνα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δύσκολο να προβλέψει κανείς τι θα γίνει σε ενεργειακό επίπεδο ευρωπαϊκά. Ο πρωθυπουργός με την απόφασή του να μην κάνουμε εκλογές, βοηθάει να περάσουμε αυτό τον δύσκολο χειμώνα. Οι πόροι μας δεν είναι ανεξάντλητοι».

«Η οικονομία, τηρουμένων των αναλογιών, πηγαίνει εξαιρετικά καλά. Θα έχουμε μια σημαντική ανάπτυξη το 2022, αρκετά πάνω από τις προβλέψεις. Αν δεν είχαμε τον πόλεμο, θα είχαμε την πιο εντυπωσιακή χρονιά των τελευταίων δεκαετιών», συμπλήρωσε.

«Πάμε περίπου για ένα 5% ανάπτυξη εν μέσω πολέμου. Έχουμε μεγαλύτερα δημοσιονομικά περιθώρια, ωστόσο δεν είναι ανεξάντλητα. Έχουμε ρεκόρ τουρισμού, ρεκόρ επενδύσεων και ρεκόρ εξαγωγών. Η παρέμβαση στην ενέργεια που κάνει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Χάρη στα κυβερνητικά μέτρα, αυτόν τον δύσκολο χειμώνα φαίνεται ότι ο ελληνικός λαός θα τον περάσει ηπιότερα από τη βόρεια Ευρώπη. Βεβαίως, αυτό δεν ανακουφίζει τα δικά μας προβλήματα. Η Ελλάδα θα έχει πολλά προβλήματα, αλλά πολύ λιγότερα από τις βορειοευρωπαϊκές χώρες».

Για τον πληθωρισμό: «Χθες το ευρώ έπεσε κάτω από το δολάριο, κάτι που είχε να γίνει από την δημιουργία του. Αυτό από μόνο του δημιουργεί πληθωρισμό. Το ότι η Ελλάδα τον Ιούλιο είχε 11,3% πληθωρισμό, 6ο ή 7ο στην Ευρώπη, αλλά τη μεγαλύτερη μηνιαία μείωση πληθωρισμού στην Ευρώπη. Η τάση του πληθωρισμού στη χώρα μας φαίνεται ότι συγκλίνει προς τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

Για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά: «Εν μέσω όλης αυτής της θύελλας πρέπει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει και τον υβριδικό πόλεμο της Τουρκίας. Η αντιπολίτευση πρέπει να σταματήσει την ανέξοδη κριτική. Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Ερντογάν εργαλειοποεί το θέμα των μεταναστών και παίζει τα ρέστα του».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα