ΕπικαιρότηταΠολιτική

Γεννηματά: Εγώ στη θέση του Βενιζέλου θα κατέβαινα με σταυρό

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν θα μπορούσε να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, καθώς δεν εκπέμπει το μήνυμα που επιθυμεί εκείνη να στείλει στο ΚΙΝΑΛ, δηλαδή της ανανέωσης.

Η κυρία Γεννηματά μίλησε για επιλογή διεύρυνσης και ανανέωσης, που δεν έχει να κάνει με πρόσωπα, αλλά με το γεγονός ότι το ΚΙΝΑΛ είναι ένας νέος φορέας

«Είναι απλή λογική. Ως πρώην πρόεδρος δεν εκπροσωπεί το νέο σε ένα νέο Κίνημα όπως είναι το ΚΙΝΑΛ», υποστήριξε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

Παραλλήλως, τόνισε ότι ουδέποτε πρώην πρόεδροι κόμματος ηγούνται του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

 

Είναι χαρακτηριστική η απόστροφός της πως στη θέση του κ. Βενιζέλου η ίδια θα κατέβαινε με «σταυρό» στις εθνικές εκλογές και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η παράταξη θα τον τιμούσε για άλλη μια φορά.

Απαντώντας στα πυρά Βενιζέλου, ο οποίος την κατηγόρησε ότι έκανε μια επιλογή «αυτοχειριασμού της παράταξης» και «χορηγίας για την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας», καθώς και ότι τα κριτήριά της ήταν προσωπικά, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επεσήμανε ότι έλαβε την απόφαση με καθαρά πολιτικά κριτήρια, «με στόχο να απευθυνθούμε στους προοδευτικούς πολίτες που έχουν απογοητευθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και κατά χιλιάδες επανατοποθετούνται».

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ απάντησε πως κανείς δεν θέλει να φύγει από το κόμμα ο κ. Βενιζέλος και ότι «προφανώς ανήκει και θα συνεχίσει να ανήκει σε αυτόν τον χώρο».

Περί «χορηγίας της αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας»

“Κανένας δεν μπορεί να μας προσάψει ότι επιθυμούμε την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Θέλουμε να τελειώνουμε και με τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε να τελειώνουμε με τα μορφώματα που αναπτύχθηκαν στα χρόνια του μνημονίου», ενώ στα «μορφώματα» συμπεριέλαβε και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα