ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Γενική αργία την Τετάρτη: Μόνο σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και βενζινάδικα ανοιχτά

Την παράταση της γενικής αργίας και την Τετάρτη (26/1) σε Αττική, Βοιωτία, Δωδεκάνησα, Εύβοια, Κρήτη και Κυκλάδες ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, Χρήστος Στυλιανίδης, λόγω της κακοκαιρίας “Ελπίδα”.

Έτσι, για ακόμη μία ημέρα δεν θα λειτουργήσει ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, με εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, τα πρατήρια καυσίμων και τα φαρμακεία.

Σύμφωνα με διευκρινίσεις της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, θα παραμείνουν κλειστά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας τα καταστήματα λιανικού εμπορίου και τα τραπεζικά καταστήματα.

Ωράριο σούπερ μάρκετ

Όσον αφορά στο ωράριο των σούπερ μάρκετ και καταστημάτων τροφίμων, που εξαιρούνται από το μέτρο, αυτό θα ισχύσει από τις 10:00 έως και τις 18:00.

Ανοικτά θα είναι τα πρατήρια καυσίμων και τα φαρμακεία σύμφωνα με το κανονικό τους ωράριο και τον προγραμματισμό των εφημεριών τους.

Κλειστές οι λαϊκές αγορές στην Αττική

Με κοινή απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και της διεύθυνσης Λαϊκών Αγορών της περιφέρειας Αττικής αναστέλλεται πλήρως η λειτουργία των λαϊκών αγορών εντός της Περιφέρειας Αττικής για την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών δηλώνει ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα επανέλθει με σχετικές ανακοινώσεις για τις επόμενες ημέρες εφόσον υπάρξουν αλλαγές.

Κλειστά σχολεία χωρίς τηλεκπαίδευση

Στις περιοχές που θα υπάρχει γενική αργία, δηλαδή σε Αττική, Βοιωτία, Δωδεκάνησα, Εύβοια, Κρήτη και Κυκλάδες, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία, ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε τηλεκπαίδευση.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρου Κόπτση:

  • Λόγω της κήρυξης κατάστασης ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας, δεν θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη τηλεκπαίδευση στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά εξαιτίας της κακοκαιρίας (καθώς δεν θα υπάρχει ούτε διοικητικό προσωπικό για την τεχνική υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης). Στις περιοχές που δεν έχουν πληγεί, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.
  • Για τη διενέργεια self test στις περιοχές όπου έχει ανασταλεί η λειτουργία των σχολικών μονάδων, θα δοθούν νέες οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα