ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Γέμισαν οι ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης – Τέσσερις διασωληνωμένοι νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ

Οπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης «λειτουργούν οι μισές ΜΕΘ».

Συγκεκριμένα, στο «ΑΧΕΠΑ», τέσσερις διασωληνωμένοι ασθενείς είναι εκτός ΜΕΘ.

Οι δεκαπέντε κλίνες ΜΕΘ που διαθέτει το νοσοκομείο είναι γεμάτες, με αποτέλεσμα ηλικιωμένοι ασθενείς να καταλήγουν στους θαλάμους, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να δώσουν τη μάχη για τη ζωή μέσα από ΜΕΘ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ.

Οι τριάντα κλίνες ΜΕΘ covid που διαθέτει το «Παπανικολάου» είναι επίσης γεμάτες. «Περιμένουν να αδειάσει κρεβάτι, για να μεταφέρουν άλλον ασθενή», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος.

Οσον αφορά στα γενικά περιστατικά, λειτουργούν εννέα κλίνες με τέσσερις γιατρούς, εκ των οποίων ο ένας εντατικολόγος. «Από την πίεση, δήλωσε παραίτηση», σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, που σημειώνει ότι «μεγάλα χειρουργεία δεν μπαίνουν, ακριβώς λόγω της έλλειψης κλινών ΜΕΘ».

Απόγνωση

Γεμάτες οι δώδεκα κλίνες ΜΕΘ covid και στο «Παπαγεωργίου». Απόγνωση επικρατεί στο «Ιπποκράτειο», με 15 κλίνες ΜΕΘ covid γεμάτες.

«Οι αναστολές εργασίας 750 συναδέλφων στη Θεσσαλονίκη αποδιοργάνωσαν τα νοσοκομεία», υπογραμμίζει ο κ. Γιαννάκος.

«Οι τρίμηνες συμβάσεις που προβλέπει ο νόμος δεν προκαλούν το ενδιαφέρον υποψηφίων», αναφέρει στο seleo.gr εξηγώντας ότι «αντικαταστάθηκαν υγειονομικοί σε βοηθητικές ειδικότητες και όχι σε νευραλγικές θέσεις».

Τέλος, τονίζει την ανάγκη «να γυρίσουν πίσω οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε αναστολή, με δύο rapid test ανά εβδομάδα».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα