ΕπικαιρότηταΠεριφέρεια ΚρήτηςΠεριφέρειεςΤουρισμός

Γάλλοι δημοσιογράφοι και εισαγωγείς, έγιναν πρεσβευτές της Κρήτης

Πρεσβευτές της Κρήτης στη χώρα τους αναμένεται να γίνουν κορυφαίοι δημοσιογράφοι και εισαγωγείς από τη Γαλλία, οι οποίοι και επισκέφθηκαν την Κρήτη στο πλαίσιο επιχειρηματικής αποστολής.

Η γαλλική αποστολή ήταν φιλοξενούμενη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης, με στόχο την προώθηση των ποιοτικών κρητικών προϊόντων στη Γαλλία και γενικότερα στις ξένες αγορές.

Οι Γάλλοι επιχειρηματίες συνοδευόμενοι από τους δημοσιογράφους, τα στελέχη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας και από την ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι τη ΜαρίαΑθηνά Βασιλειάδου,  επισκέφτηκαν κρητικές παραγωγικές μονάδες, οίνου, ελαιολάδου, μελιού και το Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας στην Αργυρούπολη Ρεθύμνου.

Οι Γάλλοι εισαγωγείς παράλληλα με τις επισκέψεις τους στις παραγωγικές μονάδες στην Κρήτη είχαν και b2b συναντήσεις με Κρητικούς επιχειρηματίες στις οποίες η γαλλική αποστολή εξέφρασε το ενδιαφέρον της για τα εξαιρετικής ποιότητας κρητικά προϊόντα και μάλιστα δρομολογήθηκε σύναψη εμπορικών συμφωνιών.

Οι συναντήσεις οργανώθηκαν από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης και τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης, στην αίθουσα “Φουγάρο” στο συγκρότημα “Αθηνά”, ΚΤΕΛ Ηρακλείου, ενώ η αποστολή έγινε σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στο Παρίσι και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ενωση προγράμματος: “THE EUROPEAN FOOD MASTERS TASTE THE AUTHENTIC / EU FOOD MASTERS”.

Ο αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης Σταύρος Τζεδάκης, σε δήλωσή του αναφέρθηκε στην επιτυχία της γαλλικής επίσκεψης που μέσα σε λίγο διάστημα διαδέχθηκε μία άλλη επίσης επιτυχημένη αποστολή στην Κρήτη επιχειρηματιών από τη Γερμανία, όπου κλείστηκαν διαδοχικά εμπορικές συμφωνίες.

“Η γαλλική αποστολή τώρα και η γερμανική πρόσφατα ήταν πολύ επιτυχημένες καθώς οι ξένοι εισαγωγείς είδαν από κοντά, αξιολόγησαν τα ποιοτικά μας προϊόντα, ξεναγήθηκαν στις παραγωγικές μονάδες και συζήτησαν με ντόπιους παραγωγούς, επιχειρηματίες, δρομολογώντας μάλιστα τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζεδάκης, προσθέτοντας ότι “η παρουσία εδώ ταυτόχρονα και των μεγάλων μέσων ενημέρωσης του εξωτερικού ενισχύουν τον στόχο μας, δίνουν μεγάλη δημοσιότητα στις αποστολές αυτές στην Κρήτη, στα προϊόντα μας και στη γαστρονομία μας που είναι συνυφασμένη με τον πολιτισμό μας”.

Παράλληλα ο αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ότι “με την έγκριση του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, η Περιφέρεια Κρήτης με δικές της πρωτοβουλίες και σε συνεργασία με τους φορείς, τις πρεσβείες, στοχεύει στην προώθηση των ποιοτικών προϊόντων στην Ελλάδα και στις αγορές του εξωτερικού και αυτός ο στόχος μας συνεχώς υλοποιείται προς όφελος των παραγωγών μας, της τοπικής μας οικονομίας, αλλά και γενικότερα της εθνικής μας οικονομίας”.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα