ΕπικαιρότηταΚόσμος

Γαλλία – Παρίσι: Ο πρεσβευτής του Λιβάνου καταγγέλλεται για βιασμό και βιαιοπραγία

Ερευνα διεξάγουν οι γαλλικές Αρχές σε βάρος του πρεσβευτή του Λιβάνου στο Παρίσι, για βιασμό και βιαιοπραγία.

Και αυτό, μετά τις καταγγελίες δύο πρώην εργαζομένων στην πρεσβεία, όπως έγινε γνωστό από πηγές προσκείμενες στην υπόθεση, που επιβεβαίωσαν μια πληροφορία του ενημερωτικού ιστότοπου Mediapart.

Η πρώτη γυναίκα, ηλικίας 31 ετών, κατέθεσε μήνυση τον Αύγουστο του 2022 για βιασμό που διαπράχθηκε, σύμφωνα με την κατάθεσή της στην αστυνομία, τον Μάιο του 2020 μέσα στο ιδιωτικό διαμέρισμα του πρεσβευτή Ράμι Αντουάν.

Στη μήνυσή της, η οποία περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου, υποστηρίζει ότι του δήλωσε πως δεν ήθελε να έχει σεξουαλική επαφή μαζί του και ότι φώναζε και έκλαιγε.

Το 2020 η ίδια είχε αναφέρει στην αστυνομία ότι ο Αντουάν την χτύπησε όταν ήλθαν σε αντιπαράθεση στο γραφείο του, αλλά τότε δεν τον μήνυσε «για να μην του καταστρέψει τη ζωή».

Παραδέχθηκε επίσης ότι διατηρούσε «ερωτικό δεσμό» μαζί του, αλλά εκείνος της ασκούσε «ψυχολογική και σωματική βία, με καθημερινούς εξευτελισμούς».

Ο Ράμι Αντουάν υπηρετεί ως πρέσβης του Λιβάνου στη Γαλλία από το 2017, είναι παντρεμένος και πατέρας.

Η δεύτερη γυναίκα, 28 ετών, σύναψε ερωτική σχέση με τον Λιβανέζο διπλωμάτη λίγο αφότου ξεκίνησε να εργάζεται ως εκπαιδευόμενη στην πρεσβεία, το 2018.

Κατέθεσε μήνυση τον περασμένο Φεβρουάριο, καταγγέλλοντας ότι βιαιοπραγούσε σε βάρος της, συνήθως όταν αρνιόταν να κάνει σεξ μαζί του.

Υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι ο Ράμι Αντουάν προσπάθησε να την παρασύρει με το αυτοκίνητό του, όταν διαπληκτίστηκαν στο περιθώριο του Φόρουμ για την Ειρήνη στην Καν της ανατολικής Γαλλίας, τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά και ότι επιχείρησε να την πνίξει, πιέζοντας το κεφάλι της στο στρώμα του κρεβατιού του, στα τέλη Δεκεμβρίου.

«Ο πελάτης μου αμφισβητεί όλες τις κατηγορίες περί βιαιοπραγίας οποιουδήποτε είδους: λεκτική, ηθική, σεξουαλική. Μεταξύ 2018-22 είχε ερωτική σχέση με αυτές τις γυναίκες, που συνοδευόταν από καυγάδες και ρήξεις», είπε ο Καρίμ Μπεϊλουνί, δικηγόρος του διπλωμάτη.

Στην ερώτηση ποια συνέχεια θα δώσουν οι Αρχές δεδομένου ότι ο Αντουάν έχει διπλωματική ασυλία, η εισαγγελία του Παρισιού ανέφερε ότι «προς το παρόν δεν είναι σε θέση να απαντήσει».

«Δεν έχουμε κανένα στοιχείο για αυτήν την υπόθεση, της οποίας έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη», σχολίασε το υπουργείο Εξωτερικών, ωστόσο προχώρησε στην υπενθύμιση ότι η έρευνα χαρακτηρίζεται απόρρητη.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα