ΔήμοιΔήμος Αγίας Παρασκευής

Γ. Σταθόπουλος: Αγωνιζόμαστε καθημερινά για τον Υμηττό

Η Δημοτική Αρχή Αγίας Παρασκευής όπως κάθε χρονιά, έχει ιδιαίτερα ασχοληθεί και εφέτος με το ζήτημα της πυροπροστασίας του Υμηττού.

Έτσι, μετά την συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου στις 18 Μαΐου 2017 που ενέκρινε το επικαιροποιημένο Τοπικό Σχέδιο Πυροπροστασίας, έχουν προχωρήσει όλες τις ενέργειες για το εφετινό καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα:

1. Από την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017 ξεκινούν να εργάζονται οι εποχιακοί εργάτες φύλαξης του βουνού.

2. Καθαρίσθηκε ήδη από τον ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος για την Προστασία και Ανάπτυξη του Υμηττού) ο λόφος Τσακού.

3. Καθαρίζεται ήδη το Αθλητικό Κέντρο Πευκακίων.

4. Καθαρίσθηκε η μεγαλύτερη έκταση του Πάρκου Στ. Κώτση (πρ. Σπυρούδη) και άμεσα ολοκληρώνεται από την Υπηρεσία Πρασίνου ο πλήρης καθαρισμός του χώρου.

5. Καθαρίσθηκε από εθελοντές το Πάρκο Γραβιάς όπως και η μεγαλύτερη έκταση του κτήματος Μπέλμπα και η Υπηρεσία Πρασίνου ολοκληρώνει τον καθαρισμό του άμεσα.

6. Η Δημοτική Αρχή και οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας συμμετείχαν σε όλες τις συσκέψεις για την Πυροπροστασία όπως της Περιφέρειας Αττικής και των εθελοντών της περιοχής που ανήκουν στον Σύλλογο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού-ΣΕΠΠΒΑΤΥ.

7. Ξεκινά την επόμενη εβδομάδα ο καθαρισμός οικοπέδων και μεγάλων εκτάσεων του Δήμου με παράλληλο χρηματικό καταλογισμό στους ιδιώτες.

Οι ιθύνοντες τονίζουν πως η προστασία του Υμηττού είναι κάτι που μας αφορά όλους και επιβάλλεται να συνεργαστούμε και αυτό το καλοκαίρι.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι