ΕπικαιρότηταΠολιτική

Γ. Σαρακιώτης: «Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της ΝΔ η πανδημία τελείωσε χθες»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» έλαβε μέρος ο Γιάννης Σαρακιώτης.

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης Επενδύσεων, είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στην κατάσταση που επικρατεί στο μέτωπο της πανδημίας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι «δεν θα εφαρμόζαμε ποτέ το αχαρακτήριστο και απερίγραπτο 50%+1 των κρουσμάτων σε μια σχολική τάξη, προκειμένου να κλείσει».

«Η διαχείριση της πανδημίας οφείλει να είναι συνολική και το γεγονός ότι φθάσαμε σε δεκάδες χιλιάδες κρούσματα σχετίζεται ακριβώς με αυτό. Από τα μέσα μαζικής μεταφοράς μέχρι τα σχολεία… Οποιος έχει επαφή με την κοινωνία, παρατηρεί ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα υπήρξε μια έξαρση στα σχολεία καθώς για να κλείσει ένα τμήμα, έπρεπε να νοσήσουν πάνω από τα μισά παιδιά», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Παραλλήλως, ο κ. Σαρακιώτης τόνισε την ανάγκη να «ακούσουμε τους ειδικούς», κάτι που δυστυχώς δεν κάνει η Κυβέρνηση.

Οπως ανέφερε: «Οταν “πετάξαμε” τις μάσκες, οι άνθρωποι της Επιτροπής είπαν ότι “ποτέ δεν το εισηγηθήκαν”. Η Κυβέρνηση δεν ακούει καμία από τις προτάσεις των Ειδικών. Δεν υπάρχει πιο τρανή απόδειξη από τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα, την οποία απέκρυψαν, ενώ εστίαζε σε όλα τα σημεία όπου ασκούμε κριτική από την πρώτη στιγμή. Ο πλέον Ειδικός, ο κ. Τσιόδρας, έχει καταθέσει μια μελέτη από την άνοιξη και αυτή μπήκε στα συρτάρια, με την Κυβέρνηση να μην εφαρμόζει τίποτα από όσα πρότεινε».

Σχετικά με την οικονομική κατάσταση των πολιτών, ο Βουλευτής Φθιώτιδας υπογράμμισε:

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θέσπισε τη 13η σύνταξη, η Νέα Δημοκρατία την υπερψήφισε και δεσμεύτηκε ότι θα την κρατήσει, αλλά τελικά την κατήργησε μετά τις εκλογές και αυτό συνέβη για δεύτερη φορά. Με μνημόνια και με τους θεσμούς “πάνω από τα κεφάλια” των Υπουργών, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. διένειμε τις γιορτές 700 με 800 εκατομμύρια ευρώ κοινωνικό μέρισμα. Η Νέα Δημοκρατία, η οποία υποτίθεται ότι “νοιάζεται για τη μεσαία τάξη”, εκτός μνημονίων δεν έδωσε κοινωνικό μέρισμα. Και αυτό κατέστη αντιληπτό στην αγορά, καθώς αυτά τα χρήματα που έπαιρναν οι συμπολίτες μας την συγκεκριμένη περίοδο, τα έριχναν στις τοπικές οικονομίες».

Κλείνοντας, ο κ. Σαρακιώτης σχολίασε: «Φωνάζουμε επί τρεις μήνες για την τηλεργασία. Ο κ. Βορίδης χλεύαζε τος Τομεάρχες και τους Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όταν μιλούσαμε διαρκώς γι’ αυτό το θέμα, και θυμήθηκε τώρα να εφαρμόσει την τηλεργασία μετά τα 30.000 ημερήσια κρούσματα. Επαναλαμβάνουμε επί 1,5 έτος για τη συνταγογράφηση των τεστ και την επιδημιολογική επιτήρηση, αλλά η Νέα Δημοκρατία διαρκώς μεταθέτει το θέμα. Εξάλλου, σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία και βάσει του προϋπολογισμού, τον οποίο κατέθεσε, θεωρείται ως δεδομένο ότι από 1/1/2022 “δεν υπάρχει πανδημία”!»…

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα