ΕπικαιρότηταΠολιτική

Γ. Παπανδρέου: Την ανανέωση πιστοποιούν οι ιδέες, όχι η ηλικία

Η ανανέωση δεν είναι θέμα ηλικίας, τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Παπανδρέου, υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

«Χρειαζόμαστε ανανέωση. Νομίζω όλοι είμαστε υπέρ της ανανέωσης, αλλά η ανανέωση δεν είναι απλά ηλικιακό θέμα», σχολίασε, υπογραμμίζοντας ότι “η ηλικία δεν είναι πιστοποίηση ανανέωσης, αλλά αυτή διαφαίνεται ακριβώς στις ιδέες. Στο να μπορούμε να χτυπήσουμε στεγανά, τα οποία δεν αφήνουν κομμάτια του ελληνικού λαού, κομμάτια της κοινωνίας να έχουν ουσιαστικό ρόλο»…

Σχετικά με το εάν κρίνει πως η ανανεωτική προοπτική χαρακτηρίζει τις ιδέες του Νίκου Ανδρουλάκη, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι διαφωνεί και θύμισε στιγμές από το παρελθόν

«Δεν το πιστεύω καθόλου. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Εγώ έφερα το Open Gap, μια νέα πρακτική. Εφερα την διαύγεια. Να έχουμε διαφάνεια στην διαδικασία, όχι μόνο στο Κίνημα αλλά και στο κράτος, αλλά να έχουμε και αξιοκρατικές επιλογές για τα ανώτατα στελέχη, όπως είναι οι Γενικοί Γραμματείς και Διοικητές μεγάλων Οργανισμών. Μόλις άλλαξε η κυβέρνηση και ήρθε αυτή του κ. Σαμαρά, με γραμματέα του κόμματος τον κ. Ανδρουλάκη πήγαμε σε μια λογική νομής της εξουσίας. Τέσσερα η Νέα Δημοκρατία, δύο το ΠΑΣΟΚ, ένα ο κ. Κουβέλης, δηλαδή ξανά το μοίρασμα της εξουσίας, ξανά η παλαιοκομματική αντίληψη, αυτά παλεύω μια ζωή», είπε.

Πάντως έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι η ανανέωση δεν έχει να κάνει με θέματα ηλικίας, αλλά βούλησης για να «σπάσουμε αυγά», λογική την οποία όπως ανέφερε, έχει και θα συνεχίσει να έχει.

Παραλλήλως, ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε με δηκτικό τρόπο ότι δεν γνωρίζει τις πολιτικές θέσεις του κ. Ανδρουλάκη σε πολλά θέματα, ούτε και την πραγματική ιδεολογική του τοποθέτηση. «Δεν ξέρω που τοποθετείται ιδεολογικά. Ρωτήστε τον»…

Ο κ. Παπανδρέου διεκδικεί την ηγεσία της παράταξης, έχοντας κατακτήσει την δεύτερη, σε ψήφους θέση,  με «αντίπαλό» του τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος και ήταν ο νικητής του πρώτου γύρου των εκλογών.

“Βασικός μου στόχος ήταν να επαναφέρουμε την παράταξη στο προσκήνιο της πολιτικής με μεγάλη συμμετοχή και αυτό επετεύχθη”.

Οπως υπογράμμισε, ένα σημαντικό ζήτημα αφορά το να μην είναι ένα περιστασιακό φαινόμενο το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι πολίτες γύρω από το ΚΙΝΑΛ και επισήμανε ότι αυτό θα διασφαλιστεί από την επόμενη ημέρα και θα σχετιστεί με το ποιος θα βρεθεί στα ηνία της παράταξης.

«Εάν θα είναι μια ηγεσία που θα προχωρήσει την παράταξη με προοδευτικό στόχο, κοντά στις λαϊκές δυνάμεις, με μεταρρυθμιστικές προτάσεις που θα αγκαλιάσει πραγματικά και ευρύτερα στρώματα. Βέβαια, ο ίδιος  θα ήθελα ένα καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά έτσι είναι πάντα η πολιτική, είμαστε όμως στον δεύτερο γύρο και θα το παλέψουμε»…

Αξίζει να σημειωθεί ότι ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει θέμα να αποσυρθεί από τον β’ γύρο της προσεχούς Κυριακής, λέγοντας ότι του έχει ζητηθεί πολλές φορές να παραιτηθεί στο παρελθόν, αλλά όπως υπογράμμισε, «έχει παράδοση ευθύνης» να δώσει τη μάχη.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρώην πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση μη εκλογής του, δεν τίθεται θέμα μη υποστήριξης στον νέο αρχηγό.

«Εγώ θα παλεύω για τις αρχές μου σε κάθε μετερίζι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα