ΕπικαιρότηταΠολιτική

Γ. Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι ο Μητσοτάκης φταίει για τον εμφύλιο στο Σουδάν

Για συνωμοσιολογία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Οικονόμου.

Στην «απάντησή» του προς τον ΣΥΡΙΖΑ, που έθεσε το ερώτημα της εξαγωγής του Predator στο Σουδάν, o κυβερνητικός εκπρόσωπος μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «μετά την πανδημία, που για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν πανδημία Μητσοτάκη, την εισαγόμενη ακρίβεια που προκάλεσε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η οποία για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακρίβεια Μητσοτάκη, την κλιματική κρίση και τις παγκόσμιες ανισότητες, για τις οποίες επίσης φταίει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τώρα ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίζουν ότι και για τον εμφύλιο στο Σουδάν ευθύνεται ο πρωθυπουργός».

«Την ώρα που η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για τους ελληνικής καταγωγής πολίτες που είναι εγκλωβισμένοι στο Σουδάν, εν μέσω αιματηρού εμφυλίου, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει με ασυγχώρητη ελαφρότητα σοβαρότατα διεθνή ζητήματα και προωθεί θεωρίες συνωμοσίας», επεσήμανε ο Γιάννης Οικονόμου.

Υπενθυμίζεται ότι σε σχετική ερώτηση, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αναφέρει «εάν έδωσε ο κ. Σμυρλής άδεια εξαγωγής του Predator εκτός από τη Μαδαγασκάρη και στο Σουδάν, με αποτέλεσμα να καταλήξει στα χέρια της πολιτοφυλακής RSF; Με απλά λόγια, ενέπλεξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έστω έμμεσα, τη χώρα μας στον εμφύλιο και το αιματοκύλισμα; Μήπως γι’ αυτό αρνείται, παρά το αίτημά μας στη Βουλή, να δημοσιοποιήσει το πόρισμα της σχετικής ΕΔΕ;».

Παραλλήλως, στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε με ανάρτησή του στο Twitter και ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑΠΣ Γιώργος Κατρούγκαλος,

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα