Περιφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Γ. Καραμέρος: Αγιασμός στον Σύνδεσμο Προστασίας Παιδιών Χολαργού

Στον αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς του Συνδέσμου Προστασίας Παιδιών Χολαργού παρευρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης βόρειας Αθήνας Γιώργος Καραμέρος.

Σε μια ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα, εκπρόσωποι φορέων της πόλης, γονείς και παιδιά, αντάλλαξαν ευχές και ενημερώθηκαν για τις δράσεις του συνδέσμου.

Με την ολοκλήρωση της μικρής τελετής, ο αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε σε όλους καλή σχολική χρονιά με υγεία και δημιουργικότητα, συγχαίροντας όλους τους συμμετέχοντες για το κοινωνικό έργο που επιτελούν.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ., Κώστας – Πολυχρόνης Τίγκας, μίλησε για την ανάπτυξη του συνδέσμου από τη σύστασή του μέχρι σήμερα και εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στον αντιπεριφερειάρχη για την πολύτιμη συνδρομή του, στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου.

Τον αγιασμό τέλεσαν ο εκπρόσωπος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου, αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος και πλήθος ιερέων της πόλης.

 

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Παιδιών και ΑμεΑ είναι Φιλανθρωπικό Σωματείο, Ιδιωτικού Δικαίου, ειδικώς αναγνωρισμένο (ΦΕΚ 2393/Β’/2009), το οποίο φιλοξενεί και περιθάλπει άτομα με νοητική υστέρηση.

Στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του στο Χολαργό στην οδό Β. Μελά 1, Τ.Κ.15562 διαθέτει τρία συγκροτήματα κτιρίων συνολικής επιφάνειας περίπου 6.000 τ.μ.

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Παιδιών και ΑμεΑ παρέχει περίθαλψη, επαγγελματική κατάρτιση, ψυχοκοινωνική στήριξη και κοινωνική ενσωμάτωση σε ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες.

Ειδικότερα, ο σκοπός λειτουργίας του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας είναι η παροχή υπηρεσιών παραμονής και διημέρευσης ατόμων που πάσχουν από νοητική υστέρηση.

Στο σκοπό λειτουργίας περιλαμβάνεται επιπλέον και επαγγελματική κατάρτιση και ενημέρωση καθώς και η υλοποίηση σχετικών προγραμμάτων συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συμβάλλουν, δηλαδή, στο δικαίωμα των ατόμων που έχουν αναπηρίες να απολαμβάνουν μέτρων που εξασφαλίζουν την αυτονομία, επαγγελματική ένταξη και τη συμμετοχή τους στην κοινωνική ζωή της Χώρας.

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Παιδιών και ΑμεΑ δεν ασκεί επιχείρηση, δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα, σκοπός του είναι να παρέχει με κάθε νόμιμο τρόπο κάθε είδους βοήθεια, αρωγή, προστασία και συμπαράσταση σε παιδιά, άτομα όλων των ηλικιών και των δύο φύλων που την έχουν ανάγκη.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Αττικής