Άλλοι ΔήμοιΔήμοι

Γιώργος Δασταμάνης: «Ετοιμος ο Δήμος Γρεβενών για τη δημοπράτηση του δρόμου στο Αστρονομικό Πάρκο του Όρλιακα»

Η εκτέλεση κατασκευής του οδικού άξονα που θα εξασφαλίσει την ομαλή πρόσβαση και προσπελασιμότητα στο Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο που θα δημιουργηθεί στο όρος Ορλιακας, αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο Γρεβενών.

«Ο Δήμος Γρεβενών είναι πανέτοιμος για τη δημοπράτηση του έργου κατασκευής του δρόμου στο Αστρονομικό», επεσήμανε ο δήμαρχος Γιώργος Δασταμάνης αναφορικά με το συγκεκριμένο μείζονος σημασίας αναπτυξιακό έργο, πάντοτε στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει απέναντι στους άλλους συμβαλλόμενους.

«Μόλις δοθεί το “πράσινο φως” από τη Διαχειριστική Αρχή, ο Δήμος Γρεβενών θα προχωρήσει αμέσως στη δημοπράτηση κατασκευής του δρόμου πρόσβασης στο Αστρονομικό Πάρκο καθώς αποτελεί τη μοναδική υποχρέωση του Δήμου προς το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας που έχει και την κυριότητα του συνολικού έργου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δασταμάνης κατά τη διάρκεια της ειδικής εκδήλωσης που διοργάνωσε στα Γρεβενά η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την υπογραφή της ένταξης του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Ορλιακα (ΕΑΠΟ) στο ΕΣΠΑ.

«Η δημιουργία του εμβληματικού Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου του Ορλιακα αποτελεί ένα αναπτυξιακό έργο πνοής για τα Γρεβενά, το οποίο ο Δήμος μας στήριξε καθολικά από την πρώτη στιγμή» τόνισε εν συνεχεία ο δήμαρχος της πόλης, ευχαριστώντας παράλληλα όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που διαχρονικά συνέβαλαν για να φτάσουμε στη «σημερινή σημαντική ημέρα για τον τόπο μας».

Σημειώνεται ότι το ΕΑΠΟ αποτελεί μία κορυφαία επένδυση για τα Γρεβενά, όπου με υπουργική απόφαση του 2019 κύριος του έργου και μοναδικός δικαιούχος χρηματοδότησής του, κατέστη το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ ο Δήμος συμβάλλει αποφασιστικά με την εκτέλεση του υποέργου του οδικού άξονα πρόσβασης.

Πέραν αυτών, η Δημοτική Αρχή είχε έγκαιρα ολοκληρώσει από την πλευρά της όλες τις απαραίτητες εκείνες διαδικασίες που απαιτούνταν για τη γρηγορότερη υλοποίηση του ΕΑΠΟ, οι οποίες είναι:

  • Η έκδοση του τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου
  • Η υλοποίηση της δωρεάν παραχώρησης της έκτασης του ΕΑΠΟ με συμβολαιογραφική πράξη
  • Η έγκαιρη παράδοση σε Περιφέρεια και Πανεπιστήμιο όλων των διαθέσιμων στοιχείων που υπήρχαν στα αρχεία του Δήμου
  • Η ολοκλήρωση της μελέτης του δρόμου για την πρόσβαση στο Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Άλλοι Δήμοι