ΕπικαιρότηταΚόσμος

Φυλάκιση τριών ετών στην σύζυγο του βαρόνου των ναρκωτικών «Ελ Τσάπο» στο Μεξικό

Η Εμα Κορονέλ Αϊσπούρο, σύζυγος του Μεξικανού βαρόνου των ναρκωτικών «Ελ Τσάπο», καταδικάστηκε σήμερα από ένα Αμερικανικό Ομοσπονδιακό Δικαστήριο σε ποινή φυλάκισης τριών ετών, αφού παραδέχθηκε την συμμετοχή της στην διακίνηση ναρκωτικών, από το πανίσχυρο καρτέλ Σιναλόα.
Οι εισαγγελείς, είχαν ζητήσει την επιβολή ποινής φυλάκισης τεσσάρων ετών.

Ο δικαστής Ρούντολφ Κοντρέρας, είπε ότι η ΑμερικανοΜεξικανή, ηλικίας 32 ετών σήμερα, όταν παντρεύτηκε τον «Ελ Τσάπο» ήταν πολύ νέα και ότι μετά την σύλληψή της, τον περασμένο Φεβρουάριο, συνεργάστηκε με τις διωκτικές Αρχές.

Η νεαρή γυναίκα, που φορούσε ένα σκούρου χρώματος κοστούμι και το πρόσωπο της οποίας μόλις που φαινόταν πίσω από μια μαύρη μάσκα, δεν αντέδρασε στην ανακοίνωση της ποινής της.

Η Εμα Κορονέλ, τον Ιούνιο είχε δηλώσει ένοχη  σε τρεις κατηγορίες:

* Συμμετοχή στη διακίνηση ναρκωτικών

* Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες

* Συναλλαγές με έναν ξένο έμπορο ναρκωτικών

Πέραν των 48 μηνών κράτησης, η ομάδα των εισαγγελέων, που έχει αναλάβει την υπόθεση, είχε ζητήσει στις 18 Νοεμβρίου να καταδικαστεί σε πέντε χρόνια αστυνομικής επιτήρησης και καταβολή του ποσού του 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων.

Η Μάριελ Κόλον, δικηγόρος της κατηγορουμένης, διέψευσε ότι η πελάτισσά της συνεργάστηκε με τους εισαγγελείς για να τύχει μειωμένης ποινής.

Επίσης, η άρνησή της ήταν κατηγορηματική στο ότι επωφελήθηκε από το καθεστώς προστατευομένων μαρτύρων.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα