ΔήμοιΔήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης

Φωτίστηκε και πάλι το σήμα της Ολυμπιακής στην Αργυρούπολη

Λουσμένο στο φως θα είναι και πάλι ύστερα από 20 σχεδόν χρόνια το παλιό σήμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας, που βρίσκεται στη συμβολή της Λεωφόρου Βουλιαγμένης με την Μαρίνου Γερουλάνου.

Την πρωτοβουλία ανέλαβε ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, διοργανώνοντας το βράδυ της Τετάρτης ειδική εκδήλωση για τη φωταγώγηση του σήματος.

Το «παρών» στην τελετή έδωσαν εκατοντάδες πολίτες, εκπρόσωποι του Δήμου και της αεροπορικής εταιρείας, καθώς και πιλότοι και αεροσυνοδοί ντυμένοι με τις ρετρό στολές της Ολυμπιακής.

Το σήμα της Ολυμπιακής αποτελεί ένα σήμα κατατεθέν της περιοχής, ωστόσο με τα χρόνια, τις εξελίξεις στις Ολυμπιακές Αερογραμμές και τη μεταφορά του Διεθνούς Αερολιμένα, έσβησε και αφέθηκε στην τύχη του.

Είκοσι χρόνια μετά, δρομολογήθηκαν οι εργασίες συντήρησης του ούτως ώστε να λάμψει ξανά και να θυμίσει την ιστορία του.

Ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, στον χαιρετισμό που απηύθυνε, μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Το σήμα της Ολυμπιακής αποτελεί ένα τοπόσημο όχι μόνο για την πόλη μας αλλά και για ολόκληρη την Αθήνα, καθώς αποτελεί από το 1973 έως και σήμερα σημείο αναφοράς για τους πολίτες ολόκληρης της Αθήνας.

Η γενιά των σαραντάρηδων, στην οποία ανήκω και εγώ, έχει να διηγηθεί πολλά γεγονότα και περιστατικά με αναφορά στο σήμα της Ολυμπιακής.

Τότε που δεν είχαμε κινητά και facebook και δίναμε ραντεβού τα Σαββατοκύριακα στο Σήμα.

H φωταγώγηση του σήματος θα μας θυμίσει μνήμες μιας παλαιότερης εποχής.

Μιας εποχής στα θετικά στοιχεία της οποίας, θα πρέπει να ξαναγυρίσει η Ελλάδα».

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι