ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Φωτιά σε Βούλα-Γλυφάδα: Σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες, εκκενώθηκαν κατοικίες

Η πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Άνω Γλυφάδα έφτασε στο Πανόραμα Βούλας και οι φλόγες έχουν φτάσει σε αυλές σπιτιών, σε κάποιες περιπτώσεις έχει περάσει στο εσωτερικό τους.

Λίγο μετά τις 16:20 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής μήνυμα από το 112. «Αν βρίσκεστε στην Άνω Βούλα, εκκενώστε τώρα προς Πλατεία Άλσους, Άνω Βούλας. Δασική πυρκαγιά στην άνω Βούλα» αναφέρει το μήνυμα που συνέταξε το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας.

Η Τροχαία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και οι Αρχές καλούν τους πολίτες να προβαίνουν στις αναγκαίες μετακινήσεις, για να μην δημιουργούνται προβλήματα στην κυκλοφορία.

Ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλος περιγράφει: «Η φωτιά καβάλησε το ρέμα και τις χαράδρες ανάμεσα σε εμάς και την Γλυφάδα και εξαπλώθηκε γρήγορα στο πίσω μέρος της Βούλας. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 33 οχήματα και 8 εναέρια μέσα. Τώρα καίει ακάλυπτα οικόπεδα και απειλεί έντονα 40 με 50 σπίτια. Έχουμε δώσει εντολή εκκένωσης στο Πανόραμα εδώ και μια ώρα, δεν υπάρχει άνθρωπος εδώ, δεν κινδυνεύει καμία ανθρώπινη ζωή, αλλά οι περιουσίες του κόσμου μας ανησυχούν».

Με τη σειρά του, ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου είπε πως η φωτιά ξεκίνησε γύρω στη 13.00 από υποσταθμό της ΔΕΔΔΗΕ στο δήμο του με τους κατοίκους να ακούν θορύβους και μικρές εκρήξεις πριν ξεσπάσει η φωτιά, η οποία όμως αυτή τη φορά στην Γλυφάδα είναι σε αποδρομή εκτός από μια μικρή ελεγχόμενη εστία.

«Ο αέρας σήμερα είναι πολύ κακός στην περιοχή, δεν μας βοηθά καθόλου γι’ αυτό και η φωτιά που ξεκίνησε από εμάς, πρόλαβε και έφυγε προς τα πάνω».

Η Πυροσβεστική ανακοίνωσε την περαιτέρω ενίσχυση των δυνάμεων της πυρκαγιάς. Συνολικά επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα.

Από αέρος επιχειρούν περιοδικά 6 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα καθώς και 1 ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό. Επίσης, κινητοποιήθηκε ένα στρατιωτικό Σινούκ ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Άνοιξε σχολείο στη Βούλα για τη φιλοξενία των κατοίκων του Πανοράματος

Την εντολή να ανοίξει το 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Βούλας έδωσε ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, προκειμένου να φιλοξενηθούν στις αίθουσες όσοι κάτοικοι της περιοχής έχουν αναγκαστεί να εκκενώσουν τις κατοικίες τους.

Η φωτιά, που ξεκίνησε το μεσημέρι από την Άνω Γλυφάδα, έχει μπει στο Πανόραμα της Άνω Βούλας, όπου είχε δοθεί έγκαιρα εντολή εκκένωσης, ενώ στάλθηκε και μήνυμα με την υπηρεσία του 112.

Ο άνεμος είναι ισχυρός και ήδη έχουν καεί άλση και παρκάκια μέσα στο Πανόραμα, υπάρχουν φθορές εξωτερικά σε σπίτια και σ’ ένα εξ αυτών η φωτιά μπήκε και στο εσωτερικό του, με την Πυροσβεστική να σπεύδει για την κατάσβεση και για να μην επεκταθεί στις γύρω κατοικίες.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα