Άλλοι ΔήμοιΔήμοι

Φιλιππιάδα: Εκθεση Φωτογραφίας “Εκ των Εσω”

Η Φωτογραφική Ομάδα Φιλιππιάδας Κα.Δρώ, με χαρά σας προσκαλεί στην ετήσια Εκθεση των μελών της, με τίτλο «Εκ των Εσω».

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου, στις 8 μ.μ., στον Πολυχώρο Πολιτισμού Φιλιππιάδας (Παλαιό Δημαρχείο).

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 28 Οκτωβρίου έως τις 03 Νοεμβρίου και η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό με ώρες λειτουργίας19:00-22:00 καθημερινά.

Η έκθεση με τον χαρακτηριστικό τίτλο “Εκ των Εσω”, η κεντρική έκθεση της Κα.Δρώ, είναι το αποτέλεσμα των σεμιναρίων φωτογραφίας για την περίοδο 2020-21, με εισηγητή τον Δημήτρη Ραπακούση.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Ιωάννα Θεοχαροπούλου, Ευάγγελος Καλύβας, Νάντια Λιανού, Στέλλα Μπασιά, Χρήστος Ροντογιάννης, Νίνα Σαραντάρη, Βασίλης Σιαπέρας, Γιώργος Σταύρος, Κωνσταντίνος Χατζής, Ιωάννης Χατζόπουλος.

«Εκ των Εσω»

Λίγο καιρό πριν από την πανδημία, έννοιες όπως η πίστη, ο σκοπός, η ελπίδα, βρίσκονταν μακριά από τη σφαίρα ενδιαφέροντος της ψυχρής επιστημονικής πραγματικότητας.

Κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα συνοδεύονταν από την καθημερινή ρουτίνα και το ενδεχόμενο μιας πανδημίας, ακουγόταν σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Με την έλευσή της όμως, οι άνθρωποι βρέθηκαν εγκλωβισμένοι, αιχμάλωτοι και ελεύθεροι ταυτόχρονα, μέσα σε οικείους χώρους αλλά περικυκλωμένοι από μια ανοίκεια πραγματικότητα.

Η αρχική ανησυχία για την υγεία τους επιφορτίστηκε και με την προοπτική ενός άγνωστου ζοφερού μέλλοντος, μιας δυστοπίας, την οποία  έπρεπε να διαχειριστούν με τη συνδρομή της επιστήμης.

Σχεδόν όλες οι ανθρώπινες δραστηριότητες επαναπροσεγγίστηκαν και οι περισσότερες επανασχεδιάστηκαν μέσω μιας οθόνης.

Η απουσία της ανθρώπινης παρουσίας, αντικαταστάθηκε από ψηφιακές παρέες και το φυσικό άγγιγμα με επικαιροποιημένα emoticon.

Ο κόσμος όπως τον ξέραμε σταμάτησε προσωρινά, ίσως άλλαξε για πάντα.

Από την ανθεκτικότητα στην επανασύνδεση, οι φωτογράφοι της Κα.Δρώ.,  όμοια με κάθε ανθρώπινη ύπαρξη στον πλανήτη, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της πανδημίας με όπλο τη φωτογραφία, αιχμαλωτίζοντας επιδραστικές στιγμές με διαφορετικούς τρόπους.

Στην έκθεση «Εκ των Εσω», χρησιμοποιώντας τη δημιουργικότητα σαν ανακούφιση, παρουσιάζουν το δικό τους ξεχωριστό και ιδιαίτερο πόλεμο με τον Covid19.

Εναν πόλεμο, κυρίως εσωτερικό, με την ασθένεια και τις επιπτώσεις της, με την απώλεια και τον εγκλωβισμό, με τη διάλυση και την εγκατάλειψη.

Εναν πόλεμο, που όπως αποδεικνύεται με την πραγματοποίηση της έκθεσης, κατάφεραν να κερδίσουν, χωρίς δυστυχώς να λείψουν οι παράπλευρες απώλειες.

Covid19

Με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας από την διασπορά του κορωνοϊού, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι κατά την είσοδό σας στον χώρο, θα τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Άλλοι Δήμοι