ΕπικαιρότηταΠολιτισμός

Φεστιβάλ Ρεματιάς 2021 / “Μια χώρα δυο αιώνες μετά” / Ελεύθερη Είσοδος

“ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΔΥΟ ΑΙΩΝΕΣ ΜΕΤΑ”

Μια παράσταση με χιούμορ για τα 200 χρόνια μετά την Επανάσταση, στην Ρεματιά Χαλανδρίου

Η τέχνη μας στηρίζει, στηρίζουμε την τέχνη & τους ανθρώπους της

“Μια χώρα δυο αιώνες μετά” του Ανδρέα Φλουράκη,σε σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη, συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Δωδώνης, του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης και της ομάδας Anima, φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2021 Νύχτες Αλληλεγγύης, την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Οταν η εκδήλωση για τα διακόσια χρόνια από την Επανάσταση ακυρώνεται, μια ομάδα θεατών ανεβαίνουν στη σκηνή να διαμαρτυρηθούν και δεν λένε να φύγουν.

Τσακώνονται, τα βρίσκουν, τραγουδούν, παίζουν παιχνίδια, εξομολογούνται, χορεύουν…

Στο τέλος αποφασίζουν να κάνουν όλοι μαζί μια γιορτή, γιατί ό,τι κι αν πιστεύουμε, όσο διαφορετικοί κι αν είμαστε, κάποια γεγονότα είναι όμορφο να τα μοιραζόμαστε.

To έργο του Ανδρέα Φλουράκη πραγματεύεται με χιούμορ το πώς οι σημερινοί Ελληνες διαχειρίζονται τη νεότερη ιστορία τους αλλά και το πώς τη δημιουργούν, αναζητώντας απαντήσεις σε ερωτήματα, όπως: «Ποιοι είναι οι ήρωες του χθες και ποιοι του σήμερα;  Τι πιστεύουν οι σημερινοί νέοι ότι είναι; Τι είναι η Xάρτα του Ρήγα; Γιατί δεν ζωγράφισε την Σφαγή της Χίου ένας Ελληνας ζωγράφος; Υπάρχουν πολλοί Θούριοι; Ποιος σχεδίασε την ελληνική σημαία; Τι άκουγε ο Σολωμός από τον βράχο της Ζακύνθου εκτός από τους κανονιοβολισμούς του Μεσολογγίου; Μήπως ο Βύρωνας ήρθε στην Ελλάδα για τουρισμό; Εκτός από την Μπουμπουλίνα και τη Μαντώ υπήρχαν άλλες επαναστάτριες; Γιατί κρυβόταν ο Κάλβος; Τι γλώσσες μιλούσαν οι Ελληνες τότε και τι τώρα; Τι έχει γίνει σε αυτή τη χώρα τα τελευταία διακόσια χρόνια;»

Σκηνοθεσία

Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη

ΣκηνικάΚοστούμια

Γεωργία Μπούρδα

Πρωτότυπη Μουσική

Θοδωρής Λεμπέσης

Επιμέλεια Κίνησης

Κατερίνα Γεβετζή

Σχεδιασμός Φωτισμού

Ζωή Μολυβδά –  Φαμέλη

Βοηθός σκηνοθέτη

Δέσποινα Στάμου

Παίζουν οι ηθοποιοί αλφαβητικά

Ιωσήφ Ιωσηφίδης

Θανάσης Κουρλαμπάς

Αρης Μπαταγιάννης

Αμαλία Νίνου

Ράνια Σχίζα

Μαρία Χάνου

 

A3

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα