PlusΕπικαιρότητα

Facebook: Έτσι βάζεις τέλος στην παρακολούθηση της δραστηριότητάς σου

Αν δεν το γνωρίζετε ήδη, το Facebook μπορεί να σας παρακολουθεί. Αλλά υπάρχει μια ρύθμιση απορρήτου που μπορεί να βάλει ένα τέλος σε αυτό.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση απορρήτου ονομάζεται εργαλείο δραστηριότητας εκτός Facebook και υπάρχει από το 2019. Σας επιτρέπει να βλέπετε και να ελέγχετε δεδομένα που μοιράζονται οι εφαρμογές και οι ιστότοποι με την πλατφόρμα αλλά και να παρακολουθείτε το είδος των πληροφοριών που μπορούν να έχουν πρόσβαση οι εφαρμογές τρίτων.

Με τη λειτουργία απορρήτου, μπορείτε να διαγράψετε το ιστορικό εφαρμογών και ιστότοπων που έχουν μοιραστεί τα δεδομένα σας. Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε τη Μελλοντική Δραστηριότητα εκτός Facebook, η οποία λέει στο Facebook να αποσυνδέσει τυχόν πληροφορίες που έχει μοιραστεί η εταιρεία από τον λογαριασμό σας.

Ακόμη, μπορείτε να επιλέξετε επιλεκτικά με ποιες εταιρείες θέλετε να σταματήσετε να μοιράζεστε τα δεδομένα σας και θα σταματήσει να εμφανίζει αυτές τις στοχευμένες διαφημίσεις.

Πώς μπορείτε να χειριστείτε καλύτερα το απόρρητό σας στο Facebook

Χρησιμοποιώντας τα επιχειρηματικά εργαλεία του Facebook, μπορείτε να δείτε ποιες πληροφορίες έχουν στείλει οι εφαρμογές και οι ιστότοποι στην εταιρεία.

Μπορείτε να διαγράψετε τις πληροφορίες από τον λογαριασμό σας και να απενεργοποιήσετε τη μελλοντική παρακολούθηση “δραστηριότητας εκτός Facebook” από τον λογαριασμό σας. Θα μπορείτε να το ελέγχετε για όλες τις εφαρμογές και τους ιστότοπους, ώστε να μην μπορούν πλέον να μοιράζονται τη δραστηριότητα αναζήτησής σας με το Facebook.

Για να ξεκινήσετε, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις & Απόρρητο > Ρυθμίσεις > Δραστηριότητα εκτός Facebook. Από εκεί, μπορείτε να διαχειριστείτε τη Δραστηριότητα εκτός Facebook, να διαγράψετε όλο το ιστορικό και να απενεργοποιήσετε τη Μελλοντική Δραστηριότητα εκτός Facebook για τον λογαριασμό σας.

Τι συμβαίνει όταν απενεργοποιείτε τη Δραστηριότητα εκτός Facebook

Μόλις διαγράψετε τη δραστηριότητα που διαχειρίζεται το εργαλείο, το Facebook θα αφαιρέσει τις πληροφορίες ταυτοποίησής σας που μοιράζονται οι εφαρμογές και οι ιστότοποι.

Αυτό σημαίνει ότι το Facebook δεν θα γνωρίζει ποιους ιστότοπους επισκεφτήκατε ή τι κοιτάξατε, επομένως δεν θα βλέπετε στοχευμένες διαφημίσεις από αυτούς τους ιστότοπους.

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε το απόρρητό σας στο Facebook

Αν θέλετε να ελέγχετε ποιες διαφημίσεις βλέπετε (ή όχι) στο Facebook, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο τηλέφωνο ή στην επιφάνεια εργασίας σας και επιλέξτε “Προτιμήσεις διαφημίσεων”.

Στην ενότητα Διαφημιστές και επιχειρήσεις, μπορείτε να δείτε ποιοι διαφημιστές έχουν προβάλει διαφημίσεις χρησιμοποιώντας μια λίστα που ανέβηκε στο Facebook και περιέχει τις πληροφορίες σας.

Εάν επιλέξετε μια εταιρεία και επιλέξετε “Απόκρυψη διαφημίσεων”, δεν θα βλέπετε διαφημίσεις.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Plus