ΕπικαιρότηταΠολιτική

Ευχές πολιτικών αρχηγών για το 2023 με το βλέμμα στις εκλογές: Τα μηνύματα Ανδρουλάκη, Βαρουφάκη και Βελόπουλου

Photo by Twitter @Parliament_GR

Καθώς κλείνει η χρονιά, ο ένας μετά τον άλλο, οι ηγέτες των κοινοβουλευτικών κομμάτων στέλνουν τα μηνύματά τους για το 2023, έχοντας πάντοτε το βλέμμα στην κάλπη.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για μια Ελλάδα που ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία, καθώς τη βρίσκει με ανεργία στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2010, αλλά και σημαντικές επενδύσεις και τροχιά ανάπτυξης. «Παραμονή Πρωτοχρονιάς σήμερα και το κατώφλι του 2023 γίνεται, έτσι, ευκαιρία αναστοχασμού των πολλών γεγονότων που ζήσαμε μαζί τη χρονιά που πέρασε» είπε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας το βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας εστίασε σε δύο λέξεις, που φαίνεται πως θα αποτελέσουν και το προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ, την δικαιοσύνη και την αλλαγή. «Η χρονιά που ανατέλλει μπορεί να είναι μία χρονιά ελπίδας γιατί θα είναι η πρώτη χρονιά της αλλαγής», ακούγεται στο μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για την Πρωτοχρονιά.

Οι ευχές για το 2023 των υπολοίπων αρχηγών κομμάτων

«Έχει έρθει η ώρα να ξεπεράσουμε αυτούς, που δεν ξέρουν να χτίζουν γέφυρες αλλά μόνο να γκρεμίζουν» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης τονίζοντας πως «η μόνη ρεαλιστική και αναγκαία πολιτική επιλογή είναι η στήριξη της κοινωνίας με τολμηρές αποφάσεις, που θα κατανέμουν με δικαιότερο τρόπο τα βάρη της κρίσης και με ολοκληρωμένες πολιτικές να διασφαλίζεται ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης και προοπτική για όλους τους Έλληνες».

«Να είστε σίγουροι ότι και το 2023 θα είμαστε πιστοί σε αυτό που κάναμε και το 2022. Χρειάζεται όμως και η βοήθεια η δική σας. Τίποτα δεν χαρίζεται στη ζωή, όλα αποκτιούνται με μόχθο, κόπο και αγώνα» σχολίασε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ο Κυριάκος Βελόπουλος.

«Οι αναγκαίοι αγώνες δεν είναι ποτέ μάταιοι. Ας είναι αυτή η σκέψη οδηγός μας το 2023. Χρόνια Καλά, Υπεραρκετά κι Ευτυχισμένα» δήλωσε από την πλευρά του γγ του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, τονίζοντας τον πόλεμο και τις κακουχίες της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης.

Το μήνυμα Ανδρουλάκη για την Πρωτοχρονιά

«Η πατρίδα μας πληρώνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια ακριβά τον λαϊκισμό και τον ελιτισμό. Τον διχασμό και την τοξικότητα. Έχει έρθει η ώρα να ξεπεράσουμε αυτούς, που δεν ξέρουν να χτίζουν γέφυρες αλλά μόνο να γκρεμίζουν, για να ανατείλει μια εποχή γόνιμου πολιτικού διαλόγου, που θα απαντά στα πραγματικά κοινωνικά ζητήματα με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και όχι στις κάλπες» υπογραμμίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

«Που θα υπηρετεί τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, τη λογοδοσία, την ανεξαρτησία των θεσμών, την κοινωνική δικαιοσύνη και την εθνική αξιοπρέπεια», συμπληρώνει. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφέρει πώς «η χώρα μας από το 2010 βιώνει ένα συνεχές κρίσεων, οι ανισότητες αυξήθηκαν ενώ σχεδόν μισό εκατομμύριο νέοι άνθρωποι αναζήτησαν στο εξωτερικό μια καλύτερη ζωή».

Όπως επισημαίνει ο κ. Ανδρουλάκης, «η μόνη ρεαλιστική και αναγκαία πολιτική επιλογή είναι η στήριξη της κοινωνίας με τολμηρές αποφάσεις, που θα κατανέμουν με δικαιότερο τρόπο τα βάρη της κρίσης και με ολοκληρωμένες πολιτικές να διασφαλίζεται ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης και προοπτική για όλους τους Έλληνες.

Ο κ. Ανδρουλάκης υποστηρίζει πως για να αντιστραφεί αυτό το αρνητικό σπιράλ, «το οποίο υποθηκεύει το μέλλον της χώρας», χρειαζόμαστε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, το οποίο θα δημιουργεί πολλές και καλές θέσεις εργασίας, και θα θέτει τις βάσεις για μία ανθεκτική οικονομία και μια δίκαιη κοινωνία. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής δηλώνει, στην αυγή του 2023, αποφασισμένος να παλέψει ώστε να αναγεννηθούν οι ελπίδες της νέας γενιάς για ένα καλύτερο, πιο δίκαιο και πιο δημιουργικό μέλλον.

Προσθέτει πως πρέπει «να έρθουμε σε πλήρη ρήξη με πελατειακές νοοτροπίες και συμπεριφορές, που οδηγούν στη στασιμότητα και στην παρακμή και να αναδείξουμε ένα νέο πολιτικό ήθος και αξίες, που οικοδομούν μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό». Επίσης, σημειώνει ότι την περασμένη χρονιά ο πόλεμος επέστρεψε ξανά στην Ευρώπη με την παράνομη εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία αφήνοντας πίσω χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια πρόσφυγες, ενώ τονίζει: «Την ίδια στιγμή, ο αναθεωρητισμός ενισχύεται και στη γειτονιά μας, όπως αποδεικνύουν οι συνεχείς παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από την πλευρά της Τουρκίας. Γι’ αυτό οφείλουμε με ομοψυχία και αποφασιστικότητα να υπερασπιζόμαστε διαχρονικά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Βελόπουλος: Το 2023, με την Ελληνική Λύση μπορεί να δοθεί επιτέλους λύση

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του έστειλα και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος: «Ένας χρόνος με κόπο, με μόχθο από την Ελληνική Λύση για να βοηθήσουμε την Ελλάδα και τους Έλληνες. Να είστε σίγουροι ότι και το 2023 θα είμαστε πιστοί σε αυτό που κάναμε και το 2022. Χρειάζεται όμως και η βοήθεια η δική σας. Τίποτα δεν χαρίζεται στη ζωή, όλα αποκτιούνται με μόχθο, κόπο και αγώνα. Το 2023, με την Ελληνική Λύση μπορεί να δοθεί επιτέλους λύση, γιατί είναι χρονιά εκλογών».

Μήνυμα Βαρουφάκη για την Πρωτοχρονιά

«Εύχομαι το 2023, παρά τους κακούς οιωνούς, να μας ανοίξει νέες οδούς συνεργασίας, συνέργειας και ειρήνης. Να μας δυναμώσει ώστε, την χρονιά που έρχεται, μαζί, να κάνουμε εκείνα που πρέπει», αναφέρει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, σημειώνοντας ότι οι απαραίτητοι αγώνες δεν είναι ποτέ μάταιοι: «Ας είναι αυτή η σκέψη οδηγός μας το 2023».

Eιδικότερα, το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη έχει ως εξής:

«Εκ μέρους του ΜέΡΑ25, Χρόνια Καλά, Υπεραρκετά και, πάνω απ’ όλα, ευτυχισμένα.

Το 2022 μας έφερε: Πόλεμο, Ακρίβεια, Γυναικοκτονίες, Πνιγμούς στο Αιγαίο, Λογιών-λογιών νέες κακουχίες για τους πολλούς, εν μέσω πανηγυρισμών και πρωτόγνωρης αισχροκέρδειας των ολίγων.

Μας έφερε όμως και πιο κοντά σε ανθρώπους που αντιστέκονται και που δημιουργούν. Στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στον κόσμο όλο. Μας επέτρεψε να συμπορευτούμε με κόσμο πολύ στις φαρδιές λεωφόρους και στα στενά σοκάκια της κοινωνίας.

Εύχομαι το 2023, παρά τους κακούς οιωνούς, να μας ανοίξει νέες οδούς συνεργασίας, συνέργειας και ειρήνης. Να μας δυναμώσει ώστε, την χρονιά που έρχεται, μαζί, να κάνουμε εκείνα που πρέπει. Γιατί, όπως είπε ένας παλιός αγωνιστής, οι αναγκαίοι αγώνες δεν είναι ποτέ μάταιοι. Ας είναι αυτή η σκέψη οδηγός μας το 2023. Χρόνια Καλά, Υπεραρκετά κι Ευτυχισμένα».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα