ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Εξιχνιάστηκε η απόπειρα δολοφονίας της ξενοδόχου με “συμβόλαιο θανάτου” στην Αίγινα

Εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία το ζήτημα της άγριας επίθεσης που δέχθηκαν γνωστή ξενοδόχος και ο γιος της στην Αίγινα, που λίγο έλειψε να τους κοστίσει τη ζωή.

Η Δίωξη Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής συνέλαβαν για την απόπειρα ανθρωποκτονίας τέσσερις άνδρες: Πρόκειται για τρεις φυσικούς αυτουργούς, εκ των οποίων δύο Ελληνες και ένας Αλβανός, 38 ετών και για έναν 40χρονο Ελληνα, ιδιοκτήτη κλαμπ, που θεωρείται ηθικός αυτουργός.

Οι τρεις συλληφθέντες κατηγορούνται ότι ξυλοκόπησαν άγρια τον ιδιοκτήτη ξενοδοχείου και τη μητέρα του με εντολή του τέταρτου άνδρα, που έχει νυχτερινό κατάστημα στην Καλλιθέα, ο οποίος ωστόσο αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση.

Κίνητρο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ήταν οι προσωπικές διαφορές που είχαν τα θύματα με τον επιχειρηματία και συγκεκριμένα οι καταγγελίες που είχαν κάνει για ηχορύπανση από το κλαμπ.

Φωτογραφία ντοκουμέντο από τον ξυλοδαρμό: protothema.gr

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι η ξενοδόχος και ο γιος της είχαν δεχθεί άγρια επίθεση έξω από το ξενοδοχείο τους στην Αίγινα, στις 28 Αυγούστου 2021, με αποτέλεσμα η γυναίκα να νοσηλευτεί σοβαρά τραυματισμένη στην εντατική νοσοκομείου, όπως και ο γιος της.

Την εντολή για τον άγριο ξυλοδαρμό τους είχε υπογράψει ο ιδιοκτήτης ενός νυχτερινού κλαμπ στην Καλλιθέα, ο οποίος ήταν σε αντιπαράθεση με τη γυναίκα, κυρίως για περιπτώσεις ηχορύπανσης του κλαμπ που διατηρούσε.

Η επιχειρηματίας και ο γιος της, ενοχλημένοι από τον θόρυβο της μουσικής από το κλαμπ του ενός εκ των συλληφθέντων, αρχικά προέβαιναν σε παρατηρήσεις και στην συνέχεια καλούσαν την αστυνομία να παρέμβει για τον περιορισμό της ηχορύπανσης και της διατάραξης κοινής ησυχίας.

Ακολούθησε αλληλουχία μηνύσεων, τακτικές “επισκέψεις” και των δύο πλευρών στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, με τις αντεγκλήσεις να γίνονται έντονες και επιθετικές, όπως υποστηρίζουν αστυνομικές πηγές.

Στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης του κλαμπ, “μίσθωσε” δύο Έλληνες και έναν Αλβανό, με την εντολή να μεταφέρουν ένα επώδυνο μήνυμα στους “αντίδικους”.

Η εντολή ήταν να ξυλοφορτώσουν μάνα και γιο, προκειμένου να σταματήσουν να καλούν την αστυνομία και να υποβάλλουν μηνύσεις σε βάρος του.

«Θα σε σκοτώσουμε με Καλάσνικοφ»

Την ημέρα της επίθεσης, σύμφωνα με τον γιο της 67χρονης, είχε πάει νωρίτερα στο ξενοδοχείο που έχει ένας από τους δράστες «ο συγκεκριμένος που χτύπησε τη μάνα μου, μαζί με κάποιον τρίτο. Και έψαχναν για δωμάτιο… Και αυτοί είναι οι τρεις που συνελήφθησαν. Ο τέταρτος που συνελήφθη, είναι ο ηθικός αυτουργός ο οποίος διατηρεί ένα μπαρ. Η μητέρα μου μένει από πάνω ακριβώς. Αυτό το μαγαζί, λοιπόν, ανοίγει στις 3 τα χαράματα. Ανοίγει και κλείνει στις 12-1 το μεσημέρι. Εντάξει, η γυναίκα δεν θα μπορούσε να κοιμηθεί. Και ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού, επειδή δεν μπορούσε να χτυπήσει με κανέναν άλλο τρόπο, έβαλε κάποιους άλλους. Αυτό έγινε. Περνούσε η μάνα μου δηλαδή από μπροστά και την έφτυναν, της έλεγαν “θα σε σκοτώσουμε με Καλάσνικοφ”, της έλεγαν τέτοια πράγματα. Κι αυτά έχουν πάει στον εισαγγελέα όλα από πριν. Πριν από την επίθεση όλα αυτά. Και λέγαμε ότι απειλούμαστε. Ωσπου έγινε αυτό. Συμβόλαιο θανάτου, δηλαδή, εναντίον μας».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα