Άλλοι ΔήμοιΔήμοι

Εξαιρετικά επιτυχημένο το τριήμερο για την 9η Τέχνη στα Τρίκαλα

Μια δράση που στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κωμωδίας 2021 εκτυλίχθηκε για ένα τριήμερο (2224 Οκτωβρίου 2021) στον αύλειο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης».

Ο Σύλλογος Κόµικς και Τεχνών «ΕΤουΚου», οργάνωσε τη δράση -μετά από πρόσκληση του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων και του Δήμου Τρικκαίων, που διοργανώνουν το Φεστιβάλ Κωμωδίας- και παρουσίασε δράσεις για την εικονογράφηση, την 9η Τέχνη, τη δημιουργική έκφραση.

Το πέμπτο στη σειρά φεστιβάλ «Καμπίσιοι Δημιουργοί», εμφανίζεται σε άτακτα χρονικά διαστήματα, αλλά με μία συνεπή συνέχεια.

Ετσι, μετά από τις δύο πρώτες χρονιές στο Μουσείο Τσιτσάνη, ταξίδεψε για δύο χρονιές στην Λάρισα (Μύλος του Παππά και Project ΙππόΚαμπος) και επέστρεψε στα Τρίκαλα.

Οι 15 τοπικοί δημιουργοί, μετείχαν σε bazaar, σεGraffiti& «Βαψίματα», μαθήματα σχεδίου, εργαστήριο Graffiti, SketchEvent(παιχνίδι σκίτσων για μικρά και μεγάλα παιδιά), παιδικό εργαστήριο και πολύ ενθουσιασμό.

Ταυτοχρόνως, οι τρικαλινοί/ες περιηγήθηκαν στην έκθεση κόμικς και εικονογράφησης µε τίτλο «Τρακτφόρμερς» και 30 έργα καλλιτεχνών από Ελλάδα, Κύπρο και Ιορδανία.

Στη διάρκεια του φεστιβάλ, υπήρχε ειδικά διαμορφωμένος χώρος, στον οποίο συγκεντρώθηκαν όσα κόμικς δεν χρειάζονταν οι πολίτες.

Τα κόμικς θα αποτελέσουν τμήμα της «Δανειστικής Κομιξοθήκης» του Συλλόγου Κόμικς και Τεχνών «ΕΤουΚου», η οποία φιλοξενείται στο Project ΙππόΚαμπος στη Λάρισα.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Άλλοι Δήμοι