ΕπικαιρότηταΠολιτική

«Έτσι φτάσαμε στο έγκλημα στα Τέμπη» – Το βίντεο του ΚΚΕ για τις ευθύνες των κυβερνήσεων από το 2009

«Έτσι φτάσαμε στο έγκλημα στα Τέμπη» είναι ο τίτλος βίντεο του ΚΚΕ που, όπως αναφέρει, «αποκαλύπτει τις συνέπειες της πολιτικής της ΕΕ για την απελευθέρωση των μεταφορών, με βασικούς σταθμούς στην υλοποίησή της πολιτικής από το 2009 έως σήμερα και διαδοχικά από όλες τις κυβερνήσεις».

Από το ΚΚΕ επιπλέον αναφέρονται και «στις δραματικές προειδοποιήσεις του κόμματος μέσα στη Βουλή, για την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου μόλις 45 ημέρες πριν το έγκλημα στα Τέμπη».

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στα Τέμπη και στο σημείο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

«Δεν πρόκειται για δυστύχημα ή ατύχημα, πρόκειται για προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Το είχαν καταγγείλει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, στους σιδηροδρόμους. Το είχε καταγγείλει το ΚΚΕ μέσα από το βήμα της Βουλής. Το είχαν καταγγείλει συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ εδώ και μήνες. Είναι προδιαγεγραμμένο έγκλημα» έλεγε.

Το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει για το δυστύχημα στα Τέμπη

Το ΚΚΕ περιλαμβάνει στο βίντεο του ένα χρονοδιάγραμμα με όλες τις πολιτικές αποφάσεις των κυβερνήσεων που διαδέχτηκαν η μία την άλλη τα τελευταία 14 χρόνια, και οι οποίες σύμφωνα με το κόμμα έφεραν την εικόνα που έχει σήμερα ο ελληνικός σιδηρόδρομος και το δυστύχημα στα Τέμπη.

«Σοβαρή είναι η κατάσταση στο δίκτυο και τη σιδηροδρομική γραμμή του ΟΣΕ. Τεράστιους κινδύνους εγκυμονεί η μη τήρηση κανονισμών ασφαλείας» ακούγεται να λέει εισηγητής του ΚΚΕ στη Βουλή λίγες μέρες πριν το δυστύχημα.

«Εκκρεμεί επίσης η εγκατάσταση και λειτουργία ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας» προσθέτει ο εκπρόσωπος του κομμουνιστικού κόμματος. «Ποια είναι η συνήθης κατάληξη των ατυχημάτων; Ανθρώπινο λάθος» συνέχιζε ο βουλευτής τότε.

«Ό,τι κι αν κάνουν ο λαός καταλαβαίνει ποιες κυβερνήσεις υπήρξαν διαδοχικά οι “σταθμάρχες” αυτής της πολιτικής, που θυσιάζει την ασφάλεια και τη ζωή επιβατών και εργαζομένων στο βωμό της μείωσης του κόστους και τελικά των κερδών του επενδυτή» δήλωνε και εχθές με ανακοίνωσή του ο Περισσός που μιλούσε για βολική κριτική από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που επιχειρούν να αποσιωπήσουν τις δικές τους ενέργειες όσο βρίσκονταν στην εξουσία.

«Μόνο ο λαός σώζει τον λαό! Όλοι στον αγώνα με δυνατό ΚΚΕ»

«Μόνο ο λαός σώζει τον λαό! Όλοι στον αγώνα με δυνατό ΚΚΕ» τονίζει καταλήγοντας το κόμμα στο βίντεό του.

Το βίντεο του ΚΚΕ εδώ:

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα