ΕπικαιρότηταΠολιτική

Ετοιμάζει εκπλήξεις ο ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές

Εξελίξεις στην προετοιμασία του ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο προς τις κάλπες, θα σηματοδοτήσει η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από τη Βραζιλία. Η Κουμουνδούρου θέλει να κλείσει άμεσα όλες τις εκκρεμότητες που παραμένουν ανοιχτές, έτσι ώστε να αφοσιωθεί στην καμπάνια της.

Πρώτος στόχος, είναι το να κλείσουν όσο το δυνατόν συντομότερα τα ψηφοδέλτια του κόμματος. Από το περιβάλλον του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνουν να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν μεγάλες «εκπλήξεις» στα ονόματα που θα είναι υποψήφιοι βουλευτές. Ότι, δηλαδή, θα υπάρχουν πρόσωπα όπως η Πόπη Τσαπανίδου, που ανέλαβε εκπρόσωπος Τύπου.

Μέχρι στιγμής, κρατάνε κλειστά τα χαρτιά τους. Ωστόσο, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αρχίσει η ανακοίνωση των πρώτων υποψηφίων, με στόχο να ξεκινήσουν όλοι το συντομότερο δυνατό την προεκλογική εκστρατεία.

Δεν διαρρέουν ονόματα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Από εκεί και πέρα, η ονοματολογία καλά κρατεί. Ωστόσο, με εξαίρεση κάποια λίγα πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στον Αλέξη Τσίπρα -με τον έναν ή τον άλλο τρόπο- τίποτα ακόμα δεν έχει διαρρεύσει.

Ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου θα είναι υποψήφιος βουλευτής στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών -το δήλωσε στο Action 24- και ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραμέρος, στην Ανατολική Αττική. Ο καθηγητής Νίκος Φαραντούρης, θα διεκδικήσει τη μονοεδρική της Κεφαλονιάς, ενώ στο Επικρατείας θα βρίσκεται ο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ και πρώην υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Παράλληλα, όλες οι κινήσεις του τελευταίου διαστήματος φανερώνουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέτει σε διάταξη συγκεκριμένη στρατηγική στην πορεία προς τις εκλογές. Σαφής και ξεκάθαρη είναι η επιλογή του Αλ. Τσίπρα να απευθυνθεί σε δύο μεγάλες κατηγορίες του εκλογικού ακροατηρίου, στις γυναίκες και τους νέους.

Τόσο η ανακοίνωση της δημοσιογράφου Πόπης Τσαπανίδου που αναλαμβάνει τα καθήκοντα της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, όσο και η ένταξη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος των μέχρι πρότινος ανεξάρτητων βουλευτών και προερχόμενων από το ΜέΡΑ25 Αγγελικής Αδαμοπούλου και Φωτεινής Μπακαδήμα, είναι μέρος ολοκληρωμένης στρατηγικής που επιλέγει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ενδυνάμωση της γυναικείας συμμετοχής.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα