ΔήμοιΔήμος Ασπροπύργου

«Εθνική στρατηγική και επιδιώξεις της Τουρκίας»

Ο δήμαρχος Ασπροπύργου Νικόλαος Μελετίου προσκαλεί το κοινό στη διάλεξη που θα δώσει o στρατηγός εν αποστρατεία, επίτιμος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Κωνσταντίνος Ζιαζιάς.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 29 Μαΐου 2017 στις 20:00, στην αίθουσα Τελετών του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ασπροπύργου «Δημήτριος Καλλιέρης», με θέμα «Εθνική στρατηγική και επιδιώξεις της Τουρκίας».

Ο στρατηγός ε.α. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, επίτιμος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, γεννήθηκε στο Βαθύ Αυλίδος, από γονείς κτηνοτρόφους. Είναι σαρακατσάνος στην καταγωγή.

Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο Άρματος Θηβών και αποφοίτησε από το εξατάξιο Γυμνάσιο Σχηματαρίου. Εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1974 και αποφοίτησε το 1978, ως ανθυπίλαρχος Ιππικού-Τεθωρακισμένων. Έχει υπηρετήσει σε όλο τον γεωγραφικό χώρο της Ελλάδος και έχει διοικήσει όλα τα Κλιμάκια Διοικήσεως του Στρατού.

Συγκεκριμένα, υπηρέτησε ως Διοικητής Υπομονάδος στον Έβρο, ως διοικητής επιλαρχίας Leopard στην ΧΧΙV Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, ως διοικητής Ταξιαρχίας στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων και στην 80 ΑΔΤΕ (Βόρειο Συγκρότημα Δωδεκανήσου), ως διοικητής Μεραρχίας στην 95 ΑΔΤΕ (Νότιο Συγκρότημα Δωδεκανήσου), ως διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, και το 2011 επιλέχθηκε αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Ο στρατηγός ε.α. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς έχει υπηρετήσει ως επιτελής σε διάφορες επιτελικές θέσεις, όπως διευθυντής 3oυ Επιτελικού Γραφείου Ταξιαρχίας, ως επιτελής του 3ου Επιτελικού Γραφείου Μεραρχίας, ως επιτελάρχης Ταξιαρχίας, ως επιτελάρχης ΑΣΔΕΝ, ως διευθυντής του Δ’ Κλάδου του ΓΕΣ.

Είναι απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Άμυνας. Έχει φοιτήσει σε δυο Σχολεία Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης και Σχεδίασης, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ).

Είναι πτυχιούχος αλεξιπτωτιστής. Έχει τιμηθεί με όλα τα προβλεπόμενα παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις, που προβλέπονται από τον βαθμό του. Γνωρίζει Αγγλικά.

Ο στρατηγός Ζιαζιάς παραιτήθηκε από την θέση του αρχηγού ΓΕΣ το καλοκαίρι του 2012, «για την τιμή και την αξιοπρέπεια του Στρατού και τη δική του», όπως λακωνικά ανακοίνωσε την ημέρα της παραιτήσεώς του.

Είναι παντρεμένος με την Δήμητρα Ζιαζιά, με την οποία απέκτησε δυο παιδιά, την Έλενα Ζιαζιά, φαρμακοποιό, και τον Γεώργιο Ζιαζιά, οικονομολόγο σε πολυεθνική εταιρία.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι