ΔήμοιΔήμος Χαϊδαρίου

Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Χαϊδαρίου

Ο Δήμος Χαϊδαρίου πραγματοποιεί νέα Εθελοντική Αιμοδοσία την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019 από τις 3 μμ έως τις 8 μμ, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου.

Συνεχίζοντας την προσπάθεια να προάγει τον εθελοντισμό, ο Δήμος Χαϊδαρίου καλεί τους νέους και τις νέες αλλά όλους όσοι είναι από 18 ετών και άνω, να συμβάλουν στην κάλυψη των αναγκών σε αίμα, να γίνουν αιμοδότες συμμετέχοντας στις αιμοδοσίες.

Η πραγματικότητα είναι ότι οι ποσότητες αίματος που χρειάζεται η χώρα μας ξεπερνούν τις 620.000 μονάδες. Το 54% προέρχεται από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον του αρρώστου, το 37% από εθελοντές αιμοδότες και το υπόλοιπο από άλλες πηγές (Ένοπλες Δυνάμεις κλπ).

Από το εθελοντικό προσφερόμενο αίμα περίπου 220.000 μονάδες το 95% προσφέρεται από τους Συλλόγους και τις Ομάδες των Εθελοντών Αιμοδοτών και μόνο το 5% είναι από μεμονωμένους εθελοντές αιμοδότες.

Η συχνότητα που μπορεί ένας αιμοδότης να δίνει αίμα είναι κάθε τρεις ή τέσσερις μήνες. Συνήθως οι τακτικοί αιμοδότες δίνουν αίμα τρεις φορές το χρόνο. Η ποσότητα που λαμβάνεται με τελείως ανώδυνο τρόπο, δεν ξεπερνάει τα 450 γραμμάρια.

Οι ζωές που σώζονται είναι εκατοντάδες!

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι