Περιφέρεια ΘεσσαλίαςΠεριφέρειες

ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020: Σε λειτουργία ο νέος μαγνητικός τομογράφος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Με τον Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Δημήτρη Κατσικονούρη συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Αφορμή στάθηκε η εγκατάσταση και λειτουργία του νέου συγκροτήματος μαγνητικού τομογράφου MRI 3 TESLA στο Ακτινολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

 

Η προμήθεια του σύγχρονου μαγνητικού έγινε με χρηματοδότηση συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 1,8 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και η έναρξη της λειτουργίας του αναβαθμίζει δραστικά την ποιοτική  παροχή υπηρεσιών υγείας στο σύνολο της υγειονομικής Περιφέρειας.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην στελέχωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, με επαρκές και αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Κατσικονούρης, από τις 15 Ιουνίου 2020 έως και σήμερα, το ιατρικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου έχει ενισχυθεί με συνολικά 95 διορισμούς (11 μέλη ΔΕΠ, 4 ΔΕΠ μη ιατροί και ΕΔΥΠ, 55 ιατροί ΕΣΥ και 25 επικουρικοί ιατροί).

Επιπλέον, από τις 15 Ιανουαρίου 2020 έως και σήμερα, έγιναν 431 προσλήψεις νοσηλευτικού, παραϊατρικού, διοικητικού και λοιπού υποστηρικτικού προσωπικού.

 

Ο κ. Κατσικονούρης ανέφερε ότι  επίκειται η προκήρυξη για την κάλυψη μέσω ΑΣΕΠ 8 νέων μόνιμων θέσεων, 5 επικουρικών και η 24ωρη λειτουργία του Αιμοδυναμικού Τμήματος της Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Θεσσαλίας