ΕπικαιρότηταΠολιτική

Ερώτηση 26 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με υπόνοιες για τις διευθύνσεις του ΣΕΦ

Η ερώτηση γίνεται προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού και το κείμενο έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την κυρία Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

Θέμα: «Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στη σύγκληση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου για την τοποθέτηση Προϊστάμενων των Διευθύνσεων και των Τμημάτων στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας»

Ο Κανονισμός Λειτουργίας του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, εποπτευόμενου φορέα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, στο άρθρο 54 παρ. 2 προβλέπει τη σύγκληση Υπηρεσιακού Συμβουλίου, για την επιλογή των Προϊστάμενων Διευθύνσεων και Τμημάτων του Οργανισμού.

Περαιτέρω, σύμφωνα με την παρ. 4 του ιδίου άρθρου, κατόπιν της επιλογής από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, της σχετικής εισήγησης από τον Συντονιστή Διευθυντή και της προβλεπόμενης απόφασης από το Διοικητικό Συμβούλιο, οι υπάλληλοι τοποθετούνται ως προϊστάμενοι στις αντίστοιχες οργανικές μονάδες με τριετή θητεία.

Ο Κανονισμός ορίζει, επίσης, στην παρ. 6 του άρθρου 54 ότι στην περίπτωση που κάποια θέση Προϊσταμένου, μείνει κενή, κατά τη διάρκεια της τριετούς θητείας, για τους λόγους που περιγράφονται στην παρ. 5 του ιδίου άρθρου ή συσταθεί νέα θέση Προϊσταμένου, η πλήρωση της θέσης γίνεται, ομοίως, κατόπιν σύγκλησης του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, το οποίο επιλέγει τον Προϊστάμενο για το χρονικό διάστημα μέχρι της λήξη της τριετίας.

Τον Νοέμβριο του 2017 πραγματοποιήθηκαν οι τελευταίες τοποθετήσεις Προϊσταμένων Διευθύνσεων και Τμημάτων στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αφού είχε προηγηθεί η επιλογή τους από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο και η εισήγηση του Συντονιστή Διευθυντή.

Η θητεία τους, επομένως, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας, έληξε τον Νοέμβριο του 2020.

Παρά, όμως, την παρέλευση της τριετίας, μέχρι και σήμερα (έναν χρόνο μετά) η Διοίκηση του Σταδίου δεν έχει συγκαλέσει το Υπηρεσιακό Συμβούλιο προκειμένου να επιλεγούν και κατόπιν να τοποθετηθούν οι νέοι Προϊστάμενοι Διευθύνσεων και Τμημάτων του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, με αποτέλεσμα οι προηγούμενοι υπάλληλοι, που είχαν τοποθετηθεί τον Νοέμβριο του 2017, να συνεχίζουν, με ευθύνη της διοίκησης και όχι των ιδίων, να ασκούν κατά παράβαση του Κανονισμού Λειτουργίας, τα καθήκοντά τους.

Ερωτάται η κυρία Υπουργός:

1) Για ποιόν λόγο δεν έχει συγκληθεί από τον Νοέμβριο του 2020, το Υπηρεσιακό Συμβούλιο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ώστε να τοποθετηθούν, εφ’ όσον έχει παρέλθει η τριετής θητεία της προηγούμενης τοποθέτησης, οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων και των Τμημάτων;

2) Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου για τη άμεση διευθέτηση όλων των εκκρεμών ζητημάτων, που εκτός από την επιλογή προϊσταμένων διευθύνσεων και τμημάτων του Οργανισμού, περιλαμβάνει πλήθος άλλων αιτημάτων των υπαλλήλων που άπτονται, επί παραδείγματι, της εσωτερικής μετακίνησης τους σε άλλες θέσεις και της υπηρεσιακής αναγνώρισης τίτλου σπουδών;

3) Εχει προβεί η Διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας σε τοποθέτηση Προϊσταμένου σε Διεύθυνση ή Τμήμα των υπηρεσιών Οργανισμού, χωρίς την προβλεπόμενη από τον Κανονισμό Λειτουργίας σύγκληση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου;

 

Οι ερωτώντες βουλευτές

Αλεξιάδης Τρύφων

Δρίτσας Θεόδωρος

Μωραΐτης Αθανάσιος (Θάνος)

Αναγνωστοπούλου Σία

Βερναρδάκης Χριστόφορος

Γκιόλας Γιάννης

Ζαχαριάδης Κώστας

Καλαματιανός Διονύσιος

Καφαντάρη Χαρά

Μάλαμα Κυριακή

Μαμουλάκης Χαράλαμπος (Χάρης)

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Μπουρνούς Ιωάννης

Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα

Παπαδόπουλος Αθανάσιος (Σάκης)

Παππάς Νικόλαος

Πούλου Παναγιού

Ραγκούσης Γιάννης

Σκουρολιάκος Παναγιώτης (Πάνος)

Σκούφα Ελισάβετ (Μπέτυ)

Τζάκρη Θεοδώρα

Φάμελλος Σωκράτης

Χαρίτου Δημήτριος

Χατζηγιαννάκης Μίλτος

Ψυχογιός Γεώργιος

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα