ΕπικαιρότηταΠολιτική

Ερντογάν: Οταν το Αμπντουλαμίτ Χαν βρει φυσικό αέριο και πετρέλαιο, όλα θα αλλάξουν

Την ευκαιρία να μιλήσει για το γεωτρύπανο «Αμπντουλχαμίτ Χαν», το οποίο βρίσκεται 55 χιλιόμετρα νότια της περιοχής Gazi Paşa στη νότια Τουρκία, βρήκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, στο αεροπλάνο της επιστροφής από την Ουκρανία, τόνισε ότι «όλα θα είναι πολύ διαφορετικά για την Τουρκία», όταν ανακαλυφθούν φυσικό αέριο και πετρέλαιο.

«Ελπίζω ότι τα αποτελέσματα που περιμένουμε, θα αρχίσουν να λαμβάνονται από εδώ και φυσικά, αυτό θα μας κάνει πολύ πιο ευτυχισμένους» ανέφερε ο Ερντογάν, τονίζοντας ότι το «Αμπντουλχαμίτ Χαν», το οποίο έχει τη δυνατότητα να κάνει γεωτρήσεις μέχρι τις 12 χιλιάδες μέτρα, είναι από τα κορυφαία πλοία στον κόσμο.

«Επί του παρόντος, είναι απαράμιλλο στον τομέα του. Εχει τέτοια χαρακτηριστικά και τέτοια ομορφιά… Ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν καλά νέα. Ας δούμε τι θα φέρει. Φυσικά, κάποιοι άνθρωποι, ιδίως η αξιωματική αντιπολίτευση, είναι πολύ ενοχλημένοι από αυτό. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ελπίζω να έχουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα με το γεωτρύπανο του “Αμπντουλχαμίντ Χαν” και θα τα μοιραστούμε με το έθνος μας. Πάνω απ’ όλα, ελπίζω ότι τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά, όταν θα ανακαλύψουμε το φυσικό αέριο και το πετρέλαιό μας».

«Αυτή τη στιγμή έχουμε τέσσερα γεωτρύπανα και δυο πλοία σεισμικών ερευνών. Με όλα αυτά, είμαστε πλέον μια σημαντική δύναμη» συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Επίσης, σε ερώτηση για το εάν οι έρευνες σε άλλες περιοχές, όπως η Μαύρη Θάλασσα και η Μαλαισία, εντάσσονται σε μια κοινή επιχείρηση με αυτή στην Ανατολική Μεσόγειο, είπε: «Οχι, είναι διαφορετικές».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα