ΔήμοιΔήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης

Έργο πνοής για το Ελληνικό

Ξεκινάει η κατασκευή Πολυχώρου αξίας 2,6 εκατ. ευρώ, ενώ θα είναι ο πρώτος ιδιόκτητος υπερσύγχρονος Πολυχώρος της περιοχής.

Η κατασκευή της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του 1ου δημοτικού σχολείου Ελληνικού (Ιασωνίδου 52) πήρε την έγκριση και τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, μετά από συντονισμένες προσπάθειες της δημοτικής αρχής.

Ένα έργο το οποίο έμεινε στο συρτάρι για οκτώ ολόκληρα χρόνια!

Μετά από μικρές αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στη μελέτη Εφραιμίδη από την σημερινή διοίκηση του Δήμου, η Περιφέρεια Αττικής στις 29 Νοεμβρίου 2016, παρόντος του δημάρχου κ. Κωνσταντάτου, ψήφισε την έγκριση των όρων του σχεδίου της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης και την εξ ολοκλήρου χρηματοδότηση του έργου.

Ο Πολυχώρος, ο οποίος αναμένεται να παραδοθεί σε περίπου δύο χρόνια, θα αποτελείται από υπόγειο χώρο, ισόγειο, πρώτο όροφο και πατάρι, συνολικού εμβαδού 2.000 τετραγωνικών μέτρων.

Ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, δήλωσε σχετικά:

«Η 29η Νοεμβρίου 2016 είναι μια ιστορική ημέρα για το Ελληνικό. Άλλη μια προεκλογική μας δέσμευση υλοποιείται μετά την έγκριση του σχεδίου από την Περιφέρεια Αττικής.

Σε λίγο καιρό, το Ελληνικό θα αποκτήσει τον πρώτο ιδιόκτητο υπερσύγχρονο Πολυχώρο, τον οποίο φορείς και σύλλογοι της πόλης θα μπορούν να χρησιμοποιούν για τις εκδηλώσεις τους, αλλά και οι μαθητές για τις ανάγκες του σχολείου τους και τις αθλητικές τους δραστηριότητες.

Το επόμενο διάστημα, το έργο θα δημοπρατηθεί ώστε ο εργολάβος να εγκατασταθεί το συντομότερο δυνατό.

Την μελέτη του έργου ξεκίνησε ο πρώην δήμαρχος Ελληνικού, Νάκης Εφραιμίδης, ενώ επί δημαρχίας Χρήστου Κορτζίδη, για οκτώ ολόκληρα χρόνια δεν κατέστη δυνατό να υλοποιηθεί, καθώς ουδέποτε ασχολήθηκαν σοβαρά.

Δώδεκα χρόνια μετά, το έργο ξεκινάει με την δική μας διοίκηση, αφού έγιναν πολλές αλλαγές στην αρχική μελέτη, η οποία επικαιροποιήθηκε και βελτιώθηκε σύμφωνα με το νέο νομοθετικό πλαίσιο και ανέβηκε από το 1 εκατ. στα 2,6 εκατ. ευρώ, με παρέμβασή μας.

Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Καπάταη, αλλά και τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, που συντέλεσαν ώστε ατή η μελέτη που τόσα χρόνια είχε κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, να προχωρήσει και να υλοποιηθεί προς όφελος των πολιτών του Ελληνικού και των παιδιών μας».

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι