ΔήμοιΔήμος Παλλήνης

Εργασίες συντήρησης πρασίνου στην πόλη

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες συντήρησης αλλά και ενίσχυσης του πρασίνου και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Παλλήνης.

Ο Δήμος υλοποιεί τις βασικές και πάγιες κατευθύνσεις της δημοτικής αρχής και ειδικά του δημάρχου Παλλήνης Αθανάσιου Ζούτσου:

«Η διαχείριση του πρασίνου αποτελεί σημαντικό παράγοντα που καθορίζει την ποιότητα της ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της Παλλήνης και γι’ αυτό οφείλουμε να συντηρούμε και να βελτιώνουμε τόσο το περιβάλλον, όσο και την αισθητική εικόνα του Δήμου μας».

Με βάση τις παραπάνω κατευθύνσεις, για το 2017 σχεδιάστηκαν, υλοποιούνται ήδη αλλά και θα υλοποιηθούν στο άμεσο μέλλον, νέα έργα ανάπτυξης πρασίνου σε κήπους, αλσύλλια, πλατείες και νησίδες.

Φυσικά, όλα αυτά πραγματοποιούνται παράλληλα με τις απαιτούμενες συνήθεις εργασίες, όπως κούρεμα γκαζόν, λίπανση, κλάδευση, εργασίες συντήρησης και φύτευσης νέων δέντρων, αντικατάσταση των ξερών, η καλλιτεχνική διαμόρφωση του σχήματος των θαμνοστοιχιών και τέλος η εποχιακή καταπολέμηση ζιζανίων και ασθενειών που απειλούν το πράσινο, εποχιακές αποψιλώσεις κλπ.

Η υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Παλλήνης εργάζεται ακατάπαυστα με στόχο την συνεχή βελτίωση της περιβαλλοντικής όψης και της αισθητικής της πόλης και στις τρεις δημοτικές της ενότητες (Ανθούσα, Γέρακα και Παλλήνη).

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι