ΔήμοιΔήμος Αμαρουσίου

Έργα υποδομών και συντήρησης στα σχολεία του Αμαρουσίου

Εκτεταμένες εργασίες για την βελτίωση των υποδομών και τη συντήρηση των σχολικών συγκροτημάτων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πρόκειται να ξεκινήσει ο Δήμος Αμαρουσίου, ώστε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τα σχολεία  να είναι έτοιμα για να υποδεχθούν τη νεολαία.

Τα έργα στις σχολικές μονάδες χρηματοδοτούνται αφενός από ίδιους πόρους του Δήμου με το ποσόν ύψους 367.500 ευρώ και αφετέρου από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ» με χρηματοδότηση 274.100 ευρώ.

Ειδικότερα:

  • Το πρώτο έργο με τίτλο «Επισκευές και συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων και λοιπών δράσεων στο Δήμο Αμαρουσίου» με συγχρηματοδότηση από ίδιους πόρους του Δήμου Αμαρουσίου (147.500 ευρώ) και του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ» (274.100 ευρώ) βρίσκεται στο στάδιο δημοπράτησης και άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η υλοποίησή του.
  • Το δεύτερο έργο με τίτλο «Επισκευές και βελτίωση υποδομών σχολικών κτιρίων Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης, με αποκλειστική χρηματοδότηση από ίδιους πόρους του Δήμου ύψους 220.000 ευρώ, βρίσκεται στο στάδιο της σύνταξης μελέτης, σε συνεργασία με τις σχολικές επιτροπές.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης δήλωσε σχετικά:

Μέχρι και την τελευταία ημέρα της Δημαρχιακής μας θητείας υλοποιούμε έργα σε όλο το Μαρούσι.

Η βελτίωση των υποδομών, η συντήρηση και η αισθητική αναβάθμιση των σχολικών μονάδων της πόλης βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων μας.

Θέλουμε το σχολικό περιβάλλον να είναι φιλικό και ασφαλές για τα παιδιά της πόλης μας, διευκολύνοντας παράλληλα το έργο του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Με τα δύο αυτά έργα αντιμετωπίζονται συνολικά και οργανωμένα τα προβλήματα των σχολείων.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι