Περιφέρεια Δυτικής ΕλλάδαςΠεριφέρειες

Έργα συντήρησης δρόμων της Π.Ε. Ηλείας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για τη συντήρηση και την οδική ασφάλεια των οδικών αξόνων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, με έργα που συνολικά ξεπερνούν τα 9,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο, περιφερειακούς συμβούλους, υπηρεσιακούς παράγοντες των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε., βρέθηκε στο έργο «Συντήρηση-Οδική ασφάλεια Ε.Ο. Ν. ΗΛΕΙΑΣ ετών 2014 – 2016 (σε συνέχεια του Π.Κ 2013 ΕΠ00100014), Υποέργο: Συντήρηση επαρχιακών οδικών αξόνων Γαστούνη – Βαρθολομιό – Λ. Κυλλήνης, Βαρθολομιό – Νεοχώρι και Δήμητρα – Μάχου – Κάστρο – Κυλλήνη, ετών 2015-2016».

Το έργο αυτό είναι προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ και αυτή τη στιγμή γίνεται ο καθαρισμός των ερεισμάτων στο δρόμο Κάστρο – Κυλλήνη και η κατασκευή του ασφαλτοτάπητα επί του επαρχιακού δρόμου.

«Με επιμονή και μεθοδικότητα συνεχίζουμε να συντηρούμε το οδικό δίκτυο. Πλέον μέσα σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία έχουμε καταφέρει να υλοποιούμε έργα συντηρήσεων», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας προσπαθώντας, όπως τόνισε, να «είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και να προχωρούμε γρήγορα και να κατασκευάζουμε έργα που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αλλά και στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής».

Και κατέληξε ο περιφερειάρχης: «Σχεδιάζουμε, υλοποιούμε και συνεχίζουμε να διεκδικούμε έργα για την περιοχή μας και τους συμπολίτες μας».

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Γεωργιόπουλος, σημείωσε: «Καθημερινά μαχόμαστε, με τα όποια προβλήματα, για να συντηρήσουμε τους δρόμους, ενώ συνεχίζουμε να διεκδικούμε όσο περισσότερα χρήματα μπορούμε, για τα οδικά μας δίκτυα».

Ο Απλοστολος Κατσιφάρας αναφέρθηκε και στην προτεραιότητα της Περιφέρειας, τον αυτοκινητόδρομο της Πατρών – Πύργου, σημειώνοντας ότι «έχει χαθεί κάθε χρονοδιάγραμμα και δέσμευση. Ζητάμε σύντομα να προχωρήσουν οι διαδικασίες για όλες τις εργολαβίες. Δε θα σταματήσουμε να διεκδικούμε την υλοποίηση αυτού του μείζονος σημασίας έργου για την Περιφέρειά μας. Οι πολίτες της Ηλείας και της Αχαΐας ζητούν σεβασμό, αξιοκρατία και ίσες ευκαιρίες».

Πέρα από το παραπάνω έργο που επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, σε εξέλιξη βρίσκονται για τη συντήρηση του οδικού δικτύου, επιπλέον τέσσερα έργα:

1. Συντήρηση-οδική ασφάλεια Ε.Ο. Δικτύου Ν. Ηλείας 2014-2016, με το υποέργο: Συντήρηση Επαρχιακών Οδικών Αξόνων Θολό-Ν. Φιγαλεία-Επικ. Απόλλων και Επικ. Απόλλων-Ανδρίτσαινα-Όρια Ν. Ηλείας Ετών 2015-2016», προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ.

2. Αποκατάσταση κατολισθήσεων στον Επαρχιακό Δρόμο Πύργου-Οινόης, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ.

3. Συντήρηση-Οδική Ασφάλεια Ε.Ο Δικτύου Ν. Ηλείας έτος 2014, προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ.

4. Συντήρηση-Οδική Ασφάλεια Ε.Ο. Ν. Ηλείας ετών 2014-2016 (σε συνέχεια του π.κ. 2013ΕΠ00100014), Υποέργο: «Συντήρηση-Οδική ασφάλεια επαρχιακού οδικού δικτύου των Δ. Κρεστένων-Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως Ν. Ηλείας ετών 2015-2016», προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ.

Προτεινόμενα

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Το Υπ. Υποδομών θα ενισχύσει την Περιφ. Δ. Μακεδονίας για την Υψηλή Γέφυρα Σερβίων

Σύσκεψη εργασίας με αντικείμενο την ενίσχυση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην αντιμετώπιση του προβλήματος που ...