ΕπικαιρότηταΠολιτική

Επίθεση Παππά στον Μαρινάκη

Επίθεση στον Ευάγγελο Μαρινάκη εξαπέλυσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, μιλώντας στον Real FM.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για την υπόθεση Πετσίτη, τόνισε:

«Πρωτοσέλιδα, κυρίως των εφημερίδων του κ. Μαρινάκη, χρηματοδότη της Νέα Δημοκρατίας, ο οποίος διώκεται για τη μεγαλύτερη υπόθεση ναρκωτικών που έχει ξεσπάσει στην Ελλάδα, 2 τόνους ηρωίνης Noor 1 και έχει μπει στην πρωτοπορία να βοηθήσει ένα κόμμα που είναι ηθικά απαξιωμένο, που έχει στενούς συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη να καταδικάζονται για παιδεραστία, τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη να παίρνει προσωπικά δάνεια για τον Κήρυκα Χανίων, να χρηματοδοτείται ο οικογενειακός προϋπολογισμός του μέσω της συζύγου του, με offshore που δεν τη δήλωσε στο πόθεν έσχες του. Και έρχεται ο χρηματοδότης της Νέας Δημοκρατίας για να δημιουργήσει τέτοιου είδους ζητήματα».

Ο κ. Παππάς επεσήμανε ακόμη:

«Γίνονται οι έρευνες, θα δούμε τα αποτελέσματα, νομίζω ότι και ο κόσμος έχει αρχίσει να καταλαβαίνει τι συμβαίνει. Δεν αρνείται κανείς ότι η υπόθεση πρέπει να διαλευκανθεί. Πρόκειται για μια υπόθεση συναλλαγών ιδιωτών, τις οποίες η ΝΔ, το κόμμα που έχει υπερασπιστεί παιδεραστές, προσπαθεί να δημιουργήσει ζητήματα».

 

Για την υπόθεση της Novartis

«Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις μετακινήσεις, από τη γραμμή της σκευωρίας, στη γραμμή της παραγραφής. Θα δώσουμε μεγάλη μάχη για να μη χαθεί η μεγάλη εικόνα. Οτι δηλαδή εδώ έχουμε πολιτικές ευθύνες, με κόστη που φορτώθηκαν στις πλάτες του ελληνικού λαού».

 

Σχετικά με το μέτωπο της οικονομίας

«Βρισκόμαστε σε μια πορεία, όπου τα σημάδια της ανάκαμψης είναι επίμονα. Η ανεργία θα φτάσει τις 10 μονάδες μείωσης από τα τέλη του 2014, οι παραγωγικοί φορείς το αναγνωρίζουν, τα επιτόκια που δανειζόμαστε είναι σε ιστορικά χαμηλά και σε όλους τους κλάδους έχουμε αύξηση της παραγωγής».

Καλούμενος να απαντήσει για την ταινία του Κώστα Γαβρά και τον θόρυβο που προκλήθηκε, ο υπουργός είπε ότι «ο Κώστας Γαβράς δεν χρειάζεται συστάσεις. Χαιρόμαστε που επέλεξε την Ελλάδα να γυρίσει την ταινία του».

Και προσέθεσε: «Στην Ελλάδα υπάρχει πλέον ένα συμπαγές πλαίσιο στήριξης των οπτικοακουστικών παραγωγών. 75 εκατ. ευρώ κατ’ έτος από το ΠΔΕ διατίθενται για να ενισχύσουν τις οπτικοακουστικές παραγωγές, ενώ γίνεται μια γενναία επιστροφή δαπανών (35%).

Το αποτέλεσμα είναι ότι παραπάνω από 40 παραγωγές έχουν εγκριθεί κι αναμένονται άλλες 10. Το σύστημα το οποίο θεσμοθετήθηκε σε χρόνια ρεκόρ δεν είναι σύστημα λογοκρισίας. Υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια, όπως τα χρήματα που θα επενδυθούν, το πόσοι άνθρωποι θα απασχοληθούν, για να πάρει έγκριση μια ταινία ώστε να μπει στο σύστημα αυτό».

 

Αναφερόμενος στη συμφωνία του ΕΛΔΟ με τη NASA

«Οταν εκδηλώσαμε την πρόθεσή μας να συνεργαστούμε με τη NASA δεν περιμέναμε ότι 14 πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα θα ήταν έτοιμα να καταθέσουν προτάσεις για την εξερεύνηση στη Σελήνη, προτάσεις που έκαναν εντύπωση και στους ανθρώπους της NASA. Σε αυτόν τον κλάδο είχαμε τα καλύτερα ελληνικά μυαλά να αφιερώνονται στα ερευνητικά προγράμματα άλλων χωρών και την Ελλάδα να παρουσιάζει παντελώς».

 

Για τη συνάντηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον Αμβρόσιο

«Θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί το συγκεκριμένο γεγονός. Ο Αμβρόσιος είναι ο Ιεράρχης που στάζει μίσος και προσπαθεί να μετασχηματίσει το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού σε μίσος άλλων, έχει συγκεκριμένη πολιτική τοποθέτηση, είναι ένας τυπικός ακροδεξιός Ιεράρχης που έχει καταραστεί επανειλημμένως στελέχη της Αριστεράς και δεν χρειάζεται να τον πολυσυναντάμε».

Close