ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Επίθεση με βιτριόλι: Η Ιωάννα σε Κέντρο Αποκατάστασης στη Γαλλία

Στην νοτιοδυτική Γαλλία βρίσκεται εδώ και δύο μέρες η Ιωάννα Παλιοσπύρου, η οποία είχε πέσει θύμα επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα, και έχει εισαχθεί σε ένα εξειδικευμένο Κέντρο για εγκαυματίες.

Η νεαρή γυναίκα, η οποία συνεχίζει να παλεύει μετά την επίθεση με το βιτριόλι που σόκαρε τη χώρα, δήλωσε στο Mega ενθουσιασμένη που βρίσκεται στο συγκεκριμένο Κέντρο, καθώς πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα σχετικά με την αποκατάσταση της υγείας της.

«Βρίσκομαι ήδη στο Κέντρο Υδροθεραπείας της Avène στο Μονπελιέ της Γαλλίας και είμαι πολύ ενθουσιασμένη. Σήμερα είχα την πρώτη συνεδρία με τη γιατρό, η οποία καθορίζει το πρόγραμμα των θεραπειών που θα ακολουθήσω. Είναι ένα σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση της υγείας μου και είμαι ευγνώμων για την στήριξη που λαμβάνω. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να είμαι σε θέση να λάβω τα οφέλη αυτών των θεραπειών».

Στη Γαλλία θα βρεθεί άμεσα και η γιατρός της, προκειμένου να παρακολουθήσει την πορεία της υγείας της. «Τις επόμενες ημέρες θα με επισκεφτεί εδώ και η γιατρός μου για να δει από κοντά τη διαδικασία και τα αποτελέσματα των θεραπειών, ώστε να συνεχίσουμε με τα επόμενα χειρουργεία, όταν το επιτρέψει η υγεία μου και η εικόνα των μοσχευμάτων. Οι γιατροί, μάλιστα, συνιστούν αυτές οι θεραπείες να επαναλαμβάνονται για τα επόμενα τρία χρόνια τουλάχιστον. Ευχαριστώ πολύ όλους σας για τη στήριξη και τη σκέψη σας», ανέφερε η Ιωάννα.

Η θεραπεία που θα υποβληθεί η 35χρονη Ιωάννα, πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε έξι μήνες. «Χρειάζεται και επαναλήψεις, δηλαδή οι πλαστικοί λένε ότι μία φορά στο εξάμηνο πρέπει να το κάνει, για κάποιο διάστημα, για να μπορέσει να επανέλθει το δέρμα, η ελαστικότητα και η λειτουργικότητα του δέρματος μετά από τα μοσχεύματα και στο πρόσωπο, φυσικά και για τον τράχηλο και για το χέρι της, όπου έχει εγκαύματα, σε όλο το σώμα γίνεται», λέει η Ουρανία Λέχου, διευθύντρια Avène Ελλάδας.

Η επιστροφή της Ιωάννας στην Ελλάδα αναμένεται σε περίπου τρεις εβδομάδες, όταν και θα έχει ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο θεραπειών.

Οι γιατροί θα είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν για τα χειρουργεία που θα ακολουθήσουν.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα