ΔήμοιΔήμος Κορυδαλλού

Επιτέλους, σύμβαση για μετρό και στον Κορυδαλλό!

Σε κλίμα αισιοδοξίας υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ της «Αττικό Μετρό» και της κοινοπραξίας που θα κατασκευάσει την επέκταση της γραμμής «3» από το Χαϊδάρι προς Κορυδαλλό και Πειραιά με συνολικά έξι σταθμούς επιβίβασης και αποβίβασης.

Η λειτουργία της υπό επέκτασης γραμμής προβλέπεται σε χρονικό διάστημα 60 μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης του έργου.

Ο δήμαρχος Κορυδαλλού, Σταύρος Κασιμάτης, που παρέστη στην εκδήλωση με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεόδωρο Μερεντίτη, χαρακτήρισε έργο πνοής για τον Κορυδαλλό την κατασκευή του Μετρό.

Ο Κορυδαλλός, όπως και όλος ο δυτικός Πειραιάς, βρίσκεται επί δεκαετίες σε συγκοινωνιακή απομόνωση με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων. Η επέκταση του Μετρό, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, θα συνδέσει επιτέλους την πόλη με την Αθήνα και πολλές περιοχές της Αττικής. Ο Κορυδαλλός είναι μια πόλη με μεγάλη ζωντάνια και δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης, οι οποίες διευρύνονται με την έλευση του Μετρό.

Όσον αφορά στην κατασκευή του σταθμού στην πλατεία Ελευθερίας, υπογράμμισε ότι στις εργασίες έχει συμπεριληφθεί η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων μπροστά στα καταστήματα, όπως είχε ζητήσει η δημοτική αρχή, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες για επιχειρήσεις και εργαζόμενους κατά το διάστημα κατασκευής του Μετρό.

Ο δήμαρχος Κορυδαλλού έχει θέσει επιτακτικά την κατασκευή συνοδευτικών κυκλοφοριακών έργων με την ανάπλαση των οδών Αθηνάς, Διαμαντίδη και Ξενοφώντος και την κατασκευή υπόγειου σταθμού στάθμευσης στη Λεωφόρο Γρηγόρη Λαμπράκη.

Για τον σκοπό αυτό, καθώς και για την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με τις εργασίες κατασκευής, προγραμματίζεται το επόμενο διάστημα ανοιχτή συνάντηση της δημοτικής αρχής και φορέων της πόλης με την Αττικό Μετρό, τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Χρήστο Τσίτουρα καθώς και εκπροσώπους και μελετητές της κατασκευαστικής εταιρείας.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι